≫ 

Pet najlepših driblinga Partizana: Suma slao Megvajera po burek, Marković "puštao kišu" u Ivanjici

Individualni kvalitet fudbalera crno-belih često je dolazio do izražaja, pa je publika mogla da uživa u atraktivnim potezima čak i protiv najjačih rivala

  • 6
Suma šalje Megvajera nazad u Mančester, Foto: FK Partizan

Imao je Partizan šta da pokaže tokom tekuće sezone, jer ekipa koju su selektarali trener Savo Milošević i njegov stručni štab, uz pomoć Ivice Ilieva i nekolicine skauta kluba, poseduje, pre svega, individualni kvalitet i sposobnost da vanserijskim potezima i rešava utakmice, ali i oduševljava publiku.

Tokom jesenjeg dela sezone navijači su mogli da uživaju u evropskim i mečevima domaćeg takmičenja, gde su fudbaleri crno-belih prezentovali more sjajnih driblinga, koji se i danas prepričavaju.

LAZAREV ŠOU SA JAVOROM

Tek što je "sastavio" 20-tak dana u povratničkom mandatu u Partizanu, Lazar Marković je dobio priliku da bude starter na gostovanju crno-belih u Ivanjici i. onako “na svežinu”, praktično je sam razmontirao Javor.

Marković ne samo da je bio dvpostruki strelac u pobedi svog tima (0:2), već je u završnici prvog poluvremena izveo dribling kojim je sludeo čuvara. Vezista je dobio oštar pas uz aut-liniju, ali je, umesto prijema, podigao loptu, a potom je petom prebacio preko glave i igrača Javora, koga je pretrčao sa druge strane.

Usledio je i telemetrijski precizan centaršut, ali je Umaru Sadiku na pet metara od gola lopta izbila plućno krilo.

GVINEJAC "VALJAO" 70 MILIONA FUNTI PO TRAVI

Dugo će navijači Partizana pamtiti utakmicu sa Mančester junajtedom u Beogradu i žaliti što crno-beli nisu izvukli bar remi protiv velikana, jer su i igrom i prilikama zaslužili taj bod.

Nedostajalo je koncentracije u završnici, pomogao je Englezima i očajni španski sudija Estrada, ali i pored minimalnog poraza, navijači su imali šta da vide.

Bilo je to veče Sejdube Sume, koji je poigravao sa engleskim fudbalerima, a detalj kada je driblingom bacio na zadnjicu najskupljeg defanzivca u Premijer ligi – Harija Megvajera obišao je fudbalsku Evropu.

Dan kasnije u svi ostrvski mediji su propisno "opleli" Megvajera, apostrofirajući pomenuti momenat, uz ironične konstatacije da je u Beogradu "radio sklekove", da je igrač za Nedeljnu ligu, te da je imao najbolje ulaznice na meču sa Partizanom...

FILIP - UHVATI ME AKO MOŽEŠ - STEVANOVIĆ

Video: Magija Partizanovog bisera: Driblinzi kakvi se u Srbiji retko viđaju

Rekosmo i juče, kada smo vam prezentovali najlepše golove crno-belih, da Partizan u svojim redovima ima biser – Filipa Stevanovića i da bi samo od njegovih poteza moglo da se sakupi nekoliko tekstova.

Prvi izbor je bio gol protiv Rada, a u kategoriji najlepših driblinga smo se odlučili za bravuru protiv Spartaka u Humskoj. Dobrih 40 sekundi Stevanović je "vrteo" tri igrača rivala, od kojih je dvojici "provukao" loptu kroz noge, da bi potom bio fauliran.

BAMBIJEV FUTSAL U LUČANIMA

Video: Pogledajte majstoriju Bambija Tošića protiv Mladosti

Nije Zoran Bambi Tošić više član Partizana, ali dok je branio boje crno-belih uvek je imalo šta da se vidi, bilo da je to neki sjajan prijem lopte, pas, udarac ili, pak, dribling na malom prostoru.

Na utakmici u Lučanima minule jeseni, Tošić je jednom od defanzivaca Mladosti “prodao” dribling sa malog fudbala, koji se zaista retko viđa na velikim terenima.

Dugi pas Saše Zdjelara vezista je primio uz gol-aut liniju, a onda zarolao loptu levom i “bocnuo” špicem desne noge kroz noge čuvaru, koji je ostao ukopan u mestu i preostalo mu je samo da napravi prekršaj.

SUMA I U HAGU IMAO SVOJ DAN, ALI...

Na kobnoj utakmici po Partizan u Hagu, gde su crno-beli, posle remija sa AZ Alkmarom (2:2), ostali bez evropskog proleća Sejduba Suma je, baš kao i protiv Mančester junajteda, imao svoj dan.

Do trenutka kada je, greškom struke, napustio teren Gvinejac je bio prava noćna mora za odbranu Holanđana, a pored gola u prvom delu i nekoliko sjajnih poteza, izdvojili smo dribling iz završnice prvih 45 minuta.

Suma je prvo sjajno primirio pas iz dubine Bibrasa Natha, a onda je praktično driblingom u mestu izbacio iz ravnoteže i “zaludeo” čuvara, produžio korak i raspalio po lopti koja je, nažalost, završila iznad prečke.

Inače, holandski novinari su bili očarani Sumom, “vukli za rukav” srpske izveštače i raspitivali se o njemu tokom celog meča... Detalj o kome ovde govorimo možete u snimku iznad videti počev od 1:53.

Video: Efektan pogodak Pavlovića za ubedljivo vođstvo Partizana

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    13. april 2020 | 12:38

    Најлепши дриблинзи су од њихових судија, па су само на -11 а не као што су заслужили на -20-25...90+, непостојећи пенали и слободњаци...

  • Rola

    13. april 2020 | 12:20

    Jeste da navijam za Partizan ali koga više zanima prošlost. Sada kada svi gledamo napred vi hočete nazad pa niste valjda ganci da svakog dana pričate mi smo prvaci Evrope i Sveta a kada je to bilo pojedini nisu bili ni rodjeni. Tako je to ciga svog konja hvali pa nek je i raga.

  • Herta

    13. april 2020 | 11:47

    Vauuu kakav Mesi ...Srpska liga menadzera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA