Zvezdin "đed" otkrio pozitivne stvari izolacije

Milunovićev intervju za klupski sajt crveno-belih

  • 0
Nemanja Milunović Foto: Marko Jovanović

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Milunović apelovao je na sve ljude u Srbiji da istraju u sprovođenju svih mera portiv korona virusa, jer će se samo na taj način vratiti normalan život.

Milunović, kog saigrači zovu još i "đed", otkrio je i kako on provodi vreme u karantinu.

- Sigurnost građana je najbitnija, pogotovo naših starijih, baka i deka... Za nas mlađe kažu da korona virus nije opasan, ali ne bih se ja sa tim šalio, pogotovo za ljude poput mene koji imaju dečicu. Nikad se ne zna, zato je bolje preduzeti preventivu nego kajati se posle - rekao je Milunović za klupski sajt i dodao:

- Živimo od fudbala, utakmica i normalno je da u vanrednom stanju moramo naći neke alternative načine da bismo održali fizičku spremu. Svaka čast ljudima iz kluba, rukovodstvu, stručnom štabu što su organizovali u najkraćem roku da nam se na kućnu adresu dopreme bicikli i sve ostalo što je potrebno da odradimo treninge.

- U zajedničkoj grupi dobijamo plan treninga i time pokazujemo da smo celina, da smo profesionalci. Ujedno ti treninzi nam služe da nam skrenu misli sa celokupone situacije, da izbacimo negativnu energiju. Malo koji fudbaler voli individualno da radi, mnogo je lakše u grupi. Podrška saigrača, trenera mnogo znači na psihičkom planu u toku rada. Teško je raditi sam u smislu da znaš da imaš trening u četiri zida od sat i po do dva, ali svaka fizička aktivnost znači izbacivanje energije, negativnosti.

Milunović je istakao da je teško pretpostaviti kada će se nastaviti sa radom.

- Jedno je raditi vežbe, a drugo trčati i igrati fudbal. Svaki trening nam pomaže, ali se nadam da ćemo nastaviti tamo gde smo stali.

Nemanja Milunović Milunović na večitom derbiju u martu Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri su na karantin navikli, a Milunović je naveo da izloacija ima i pozitivnih stvari.

- Jedina dobra strana karantina je posvećenost porodici, deci i supruzi. Porodica je stub društva. Kad provodim 24 sata sa njima tek vidim koliko mi fudbaleri u stvari odsustvujemo od njih zbog utakmica, putovanja, karantina. Lepi su to porodični momenti, mnogo su zanimljivi, podsećaju nas, kako je Bakula (Branko Jovičih prim.aut) to rekao, na praznične idile kad smo svi na okupu.

On je otkrio da u zajedničkoj grupi sa saigračima daje savete mlađima kolega, jer je kako kaže, on bio u tim njihovim godinama.

- Želim da im olakšam, čak i ako preteram sa šalom i kritikom niko to ne shvata na pogrešan način. Ništa nije zlonamerno, ponekad želim da ih razbudim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA