Bađo je najbolji igrač Serije A u tri decenije! Paklena konkurencija asova, u finalu pobedio Ronalda

Veliko priznanje za pravu legendu

  • 5
Foto: Printscreen Youtube

Bivši italijanski fudbaler Roberto Bađo i čovek koga će mnogi pamtiti kao tragičara onog prvenstva sveta iz 1994. godine izabran je za najboljeg igrača Serije A u proteklih 30 godina.

On je pobedio u takozvanom "Eurosport kupu" u kom su ljubitelji sporta svojim glasovima birali najboljeg pojedinca od 1990. do 2020. godine.

Di Natale, Vieri, Milito, Bufon, Veron, Ševčenko, Zidan, Kafu, Zaneti, Nesta, Pirlo, Nedved, Del Pjero, Ibrahimović, Toti, Kaka, Manćini, Tiram, Batistuta, Sinjori... bili su neki od majstora fudbala koji su bili u konkurenciji.

"Mali Buda" je u finalu pobedio čuvenog Brazilca Ronalda koji je Serijom A pravio šou u dresu Intera na prelazu između dva veka i kasnije u dresu Milana.

U anketi sprovedenoj kroz formu takmičenja učestvovalo je više od pedeset hiljada ljudi samo u finalu i Bađo je pobedio sa 54 odsto glasova.

Takmičenje je trajalo tokom čitave nedelje, a ukupno je glasalo oko 640 hiljada ljudi. Da podsetimo, Bađo je profesionalnu karijeru počeo u Seriji C još osamdesetih godina prošlog veka.

Pre 35 godina, 1985. prešao je u Fiorentinu, gde se zadržao pet godina, a na ulicama Firence su izbili neredi kada je Viola prodala svog "Malog Budu" Juventusu za rekordnu sumu novca.

U Torinu se takođe zadržao pet godina, pre nego je otišao u Milan, a kasnije je nastupao i za Bolonju, Inter i Brešu, gde je i završio karijeru 2004. godine.

Video: Ovako je izgledala najluđa penal serija za prolazak u plej-of Lige šampiona

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    14. april 2020 | 16:57

    Najbolja desetka, možda, ali najbolji napadač tj.centarfor je batistuta, po meni!

  • hmmm

    14. april 2020 | 20:02

    10tka kakve vise nema godinama!!

  • Oskar Skrinjar

    14. april 2020 | 22:18

    Bio je fantastican fudbaler, jedan od najboljih svih vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA