≫ 

Jap Stam: Dosta mi je laži, evo šta se stvarno desilo na poluvremenu protiv Liverpula u Istanbulu

Holanđanin progovorio posle 15 godina

  • 3
Jap Stam i MIlan Baroš Jap Stam čuva Milana Baroša Foto: Guliver/Ben Radford/Getty Images

Legendarni holandski defanzivac Jap Stam iza sebe ima zavidnu fudbalsku karijeru koju je gradio igrajući za PSV, Mančester junajted, Lacio, Milan, i Ajaks.

Sa Crvenim đavolima je 1999. godione osvojio tripletu - Premijer ligu, FA Kup i Ligu šampiona, ali javnost ga i dalje pamti po tome što je sa Rosonerima u Istanbulu izgubio finale LŠ od Liverpula 2005. godine.

Podsetimo, Milan je tada vodio na poluvremenus a 3:0, ali su Redsi za šest minuta izjednačili i na penale kasnije slavili.

- Bila je to noćna mora. U karijeri imam tripletu sa Junajtedom, ali ljude uvek zanima šta se dogodilo na poluvremenu protiv Liverpula. Uvek me pitaju šta se dogodilo u svlačionici?

- Priče koje kruže godinama su neistine. Nismo unapred slavili.Karlo Anćeloti je rekao da pazimo, da ih dobro čuvamo, ali u šest minuta smo primili čak tri gola. Bio je to šok od kog se više nismo opravili - priznao je Stam u razgovoru za "Gazetu".

Podsetimo, Džerard, Šmicer i Ćabi Alonso su u periodu od 54. do 60. minuta anuliralio rezultat Milana koji je u finišu meča imao zicer preko Ševčenka za pobedu. Međutim, Jirži Dudek se tada proslavio.

Video: Hrvat objasnio Englezima zašto je Liverpul izgubio od Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA