≫ 

Krivične prijave za Jovića i Ninkovića stigle u tužilaštvo, ali imaju i olakšavajuću okolnost

Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo je krivične prijave protiv dvojice srpskih fudbalera zbog kršenja mera vanrednog stanja

  • 22
Luka Jović Foto: MN Press

Zbog kršenja mere samoizolacije po dolasku iz inostranstva u Srbiju, a tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja u zemlji srpski fudbaler Luka Jović i Nikola Ninković biće krivično gonjeni, prenosi Sportski žurnal.

Prijave su podnete u redovnom postupku i sada se očekuje da uskoro budu saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

nikola ninković Nikola Ninković igrač Askolija Foto: MN Press

Pre saslušanja, tužilaštvo je od Ministarstva pravde zatražilo informaciju o tome da li su Jović i Ninković bili obavešteni po ulasku u zemlju da su zbog izbijanja koronavirusa u obavezi da u karantinu provedu 28 dana.

Fudbaler Reala Luka Jović krivičnu prijavu je dobio jer je izlazio iz stana u kom je bio obavezan da boravi u karantinu, dok je protiv Ninkovića postupak pokrenut, jer je u hotelsku sobu u kojoj je trebalo da boravi doveo devojku.

Povoljna okolnost je što posle toga Jović i Ninković nisu ponavljali prekršaj u dosadašnjem toku vanrednog stanja.

Osim toga Jović je donirao 50.000 evra za resporatore u Srbiji, što može da mu bude takođe olakšica na suđenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Murat

    16. april 2020 | 07:58

    Zatvor je za sirotinju. Nema sta tu da se polemise.

  • Eureka

    16. april 2020 | 07:45

    Olaksavajuca okolnost da posle toga nisu ponovili delo?!? Evo da ih posavetujem da imaju bar jos jednu olaksavajucu okolnost: ne planiraju, i tuzilastvo nema dokaza za to, da ponove delo tokom vanrednog stanja! Pa, ko koga ovde smatra budalom?!?

  • Logika

    16. april 2020 | 07:39

    Nisu dobili meru karantina, nego meru samoizolacije, to dvoje je vrlo razlicito. Dalje, mera samoizolacije kaze: "...bez okupljanja, bez poseta, bez izlazaka iz kuće bez preke potrebe. Izuzeci: kada se ide u prodavnice i apoteke, za šetanje kućnih ljubimaca, bacanje smeća..." Tako da, mogu da im pljunu pod prozor. Ako sudija treba da ih osudi, treba da se veze za neki član, stav, paragraf, nekog dokumenta, sa kojim su neusaglašeni. Ne može da kaže "u skladu sa - čula sam na TV-u, majke mi mile". Ukratko, nije precizno definisano da se NE SME izlaziti napolje, a trebalo bi, kao što je jasno definisano za penzionere, šetnju pasa, 200 metara i sl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA