≫ 

Dinamo Zagreb otpustio trenera koji je činio čuda u Evropi: Sukob sa Mamićem mu je došao glave

Šef Dinama koji i dalje vlada iz senke iz Međugorja, gde se skriva od hrvatskog pravosuđa, ušao je u sukob sa dosadašnjim trenerom nakon ispadanja iz Lige šampiona

  • 2
Nenad Bjelica Foto: Marko Jovanović

Dinamo Zagreb je u četvrtak i defintivino ostao bez trenera! Nenad Bjelica je napustio kormilo Modrih nakon što je sporazumno raskinuo ugovor posle sastanka koji je trajao tri i po sata.

On je sa Dinamom pravio čuda u Evropi, stvorio je od Danija Olma ozbiljnog igrača, kojeg je Zagrebački klub prodao za 45 miliona evra u Lajpcig, a Dinamo je igrao ozbiljan fudbal i dominirao je u Hrvatskoj, a igrao je na vrhunskom nivou i u Ligi šampiona.

Međutim, Bjelica je nedavno ušao u sukob sa Zdravkom Mamićem, šefom dinama koji se od hrvatskog pravosuđa krije u Međugorju u Bosni i Hercegovini. sve je počelo od šokantnom ispadanja iz Lige šampiona u poslednjim sekundima meča na Maksimiru protiv Šahtjora, kada je Dinamo u nadoknadi primio dva gola, a kulminiralo je nakon što su Bjelica i igrači odbili smanjenje plata usled krize zbog korona virusa.

- Građanski fudbalski klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne saradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj saradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama - kratko je zvanično objavio Dinamo.

Novi trener Dinama koji bi trebalo da zameni Bjelicu trebalo bi da bude Igor Jovićević, koji je do sada trenirao mladi tim zagrebačke ekipe.

Telegraf je nedavno bio u gostima kod Nenada Bjelice, kada se nije ni slutilo da bi samo nekoliko nedelja kasnije on mogao da napusti kormilo Dinama. Tom prilikom je, u prvom intervjuu za srpske medije pričao vezi sa srpskim kolegama i prijateljima, tragediji koju ne zaboravlja, Zvezdi, Vladanu Milojeviću...

Tada je poručio i da mu je želja da jednog dana postane selektor Hrvatske.

Video: Nenad Bjelica o prijateljstvu sa srpskim saigračima i reprezentaciji Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob

    16. april 2020 | 14:56

    Zar nisu ouni ko brod? A oterali cei tim i strucni stab. Znaci Mamic pokupio kesh nemaju leba da jedu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA