≫ 

Stigao predlog za okončanje Primere: Atletiko bi tu bio najveći gubitnik!

Ideja koja se definitivno neće svideti Jorgandžijama

  • 3
Markos LJorente U Atletiku neće biti zadovoljni; Foto: AP/Tanjug

Niko još ne želi da ide tako daleko da pomisli da će korona nastaviti da ometa fudbalska takmičenja i zaključati fudbalere i u narednim mesecima, ali Španci se spremaju i za taj scenario.

Valjda u jeku pandemije koja im je odnela gomilu života napravili su plan za slučaj da ova sezona ne može da se završi do predviđenog datuma. Fudbalski savez Španije poslao je danas zvaničan predlog Primeri oko raspleta prvenstva što se tiče evropskih kupova za narednu sezonu.

Po tom planu, ako prvenstvo ne bi moglo da se odigra do kraja, tabela koja je na snazi otkako je La Liga prekinuta, proglasiće se konačnom.

U tom slučaju Barselona, Real Madrid, Sevilja i Real Sosijedad bi dobili mesta u Ligi šampiona, a najveći gubitnik bi bio Atletiko Madrid, koji bi morao u Ligu Evrope, zajedno sa Hetafeom i Bilbaom.

Istina, i Hetafe bi mogao da se oseća kao oštećeni jer ima isti broj bodova na 4. mestu kao i Sosijedad, ali opet ekipi iz predgrađa Madrida je sigurno i Liga Evrope sasvim prihvatljiva.

U istom dopisu se ne navodi da li to istovremeno znači i potvrđivanje šampionske titule Barseloni koja ima prednost od dva boda na vrhu tabele, niti ima podatka kako bi se rešilo pitanje oko ispadanja, odnosno da li bi neko napustio Primeru ili bi se ona proširila za još dva mesta za narednu sezonu.

Čelnici Primere treba da odgovore na ovaj predlog u što skorijem roku, pošto će sledeće nedelje UEFA imati novi sastanak sa predstavnicima nacionalnih saveza oko daljeg nastavka sezone.

Video: Da ne igra za Zvezdu, Miloš Degenek bi opet izabrao klub crveno-belih boja

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    16. april 2020 | 19:32

    Страшно колики је баксуз тај Атлетико Мадрид

  • Dusan Dzigurski

    16. april 2020 | 22:00

    Atletiko iz Madrida je veliko ime evropskog i svetskog fudbala.

  • Kosta

    16. april 2020 | 18:13

    Uptrijebiti stanje, De facto,kao konacno,sve ostalo je visa sila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA