Sve dogovorio sa Junajtedom, spremao se za SP, a onda su mu pucali u glavu i ostavili ga da umre

Priča o pokušaju ubistva Salvadora Kabanjasa koji je tada bio u životnoj formi

  • 6
kabanjas Foto: Youtube Eduardo Cordova/Univision Noticias

U fudbalu nekoliko sekundi može da ti odredi sve! Najčešće je to neki gol, možda greška (kao Loris Karijus u finalu Lige šampiona), naravno i povreda, a nekada je to samo metak u glavu kao što je to slučaj sa nekadašnjim paragvajskim reprezentativcem Salvadorom Kabanjasom!

Imao je 29 godina, mediji su preneli da je potpisao predugovor sa Mančester junajtedom, bio je u životnoj formi i sprema se za leto gde bi predvodio svoj nacionalni tim na Mundijalu u Južnoj Africi.

Njegov uspon počeo je 2003. godine u dresu meksičkog Čiapasa. Odigrao je 103 utakmice i dao je 59 golova, da bi se 2006. preselio u redove Amerike iz Meksiko Sitija.

Upravo je u dresu Amerike, za koju je dao 96 golova na 115 mečeva, privukao pažnju evropskih giganata. Posebno Fergusonovog Junajteda.

- Rekli su mi da je Mančester junajted moj sledeći klub i da je prodaja dogovorena. Imao sam potpisan predugovor kada se sve to sa pucnjavom dogodilo - rekao je Kabanjas svojevremeno.

A dogodilo se to da je čudom ostao živ, nakon što je dobio metak u glavu u jednom noćnom klubu.

Bio je 25. januar kada je Kabanjas otišao u noćni provod da proslavi to što će zaigrati za jedan od najvećih klubova. Međutim, u pet ujutru sve je stalo.

Salvador Kabanjas Kabanjas na meču protiv Milana 2009. godine Foto: Guliver/Kevin C. Cox/Getty Images

Postoje razne priče zbog čega je Kabanjas upucan, ali ona "najjača" jeste da se sukobio sa jednim čovekom u noćnom klubu. A taj čovek je, nažalost po njega, bio plaćeni ubica narko kartela - Edgar "Bari" Valdez Viljareal!

Edgar je navodno 10 minuta držao pištolj uperen u Kabanjasovu glavu pre nego što je ispalio metak. Ostavio ga je da umre, ali je nekadašnji reprezentativac Paragvaja čudom preživeo.

- Fudbal mi je spasio život. Živ sam samo zahvaljujući tome što sam bio u dobroj formi - rekao je.

Bio je u komi deset dana, metak mu je i dalje u lobanji, kao i ožiljak da ga podseti šta je preživeo na početku 2010. godine.

Kabanjas je u jednom inervjuu posle atentata rekao da je razgovarao sa Bogom koji ga je dfržao za glavu i rekao mu " da se vrati na zemlju, uživa u životu i pomogne onima kojima je to potrebno".

Njegova želja da igra na SP te iste godine verovatno mu je pomogla da se brzo oporavi, nadao se da će biti i na spisku, ali je usledio logičan potez selektora Paragvaja koji nije želeo ništa da rizikuje. Pogotovo zbog metka koji je i dalje bio tu.

U januaru 2012. se ipak vratio fudbalu, zaigrao je za svoj matični 12. oktobar.

- San mi se ostvario. Prošle noći nisam mogao ni da spavam od uzbuđenja - rekao je Kabanjas posle novog debija.

Odigrao je 14 mečeva za dve godine, otišao u penziju početkom 2014. da bi se ponovo vratio i odigrao nekoliko meseci za jednog četvrtoligaša. Ipak, 30. maja je rekao zbogom fudbalu i trenutno radi u porodičnoj pekari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA