≫ 

Mijat ga je hteo u Realu, a ovaj mu zalupio slušalicu: Nemački fudbaler ispričao urnebesnu anegdotu

Mislio je da ga drugari zafrkavaju...

  • 0
Predrag Peđa Mijatović, Restoran Marinada, Intervju Predrag Mijatović; Foto: Nikola Tomić

Nemački fudbaler Kristofer Šorh ispričao je sjajnu anegdotu sa legendarnim jugoslovenskim reprezentativcem Predragom Mijatovićem.

Naime, sada već 31-godišnji štoper niželigaša Sarbrikena je pre ravno 13 godina imao poziv iz Madrida. Kao 18-godišnjaka ga je zvao slavni Kraljevski klub, a Šorh je u to vreme bio fudbaler berlinske Herte i mladi reprezentativac.

- Halo, ovde Predrag Mijatović, sportski direktor Reala iz Madrida. Sviđaš mi se, prijatelju - rekao je Peđa Nemcu, na šta je ovaj odgovorio: - Ma da, kako da ne.

Šorh je potom spustio slušalicu Mijatoviću.

- Mislio sam da me neko zafrkava jer sam imao prilično duhovito društvo. Ali, nedugo posle toga nazvao me je i moj menadžer i pitao me da li je sa mnom sve u redu. Rekao mi je da dođem da se nađem s njim u jednom restoranu u Berlinu, a kada sam stigaotamo za stolom je sedeo s Mijatovićem.

- Ostao sam bez daha. Onda sam se Mijatoviću izvinio hiljadu puta i sve sam mu objasnio. Rekao mi je da nikada tako nešto nije doživeo u životu, ali da mu je simpatično.

Nedugo potom Nemac je potpisao ugovor s Realom i prešao u njihov B tim.

- Ne bih mogao da dobijem takvu ponudu nikada u Nemačkoj. Mijatović mi je rekao da je finansijska konstrukcija ugovora jednostavno takva da moram da probam, što sam i učinio - ispričao je Šorh.

U Madridu se nije proslavio, za dve sezone odigrao je 27 utakmica za B tim Reala, a potom se vratio u Nemačku gde je obitavao uglavnom od Cvajte pa do regionalnih liga. Ako ni zbog čega drugog karijeru će pamtiti po ovoj zanimljivoj anegdoti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA