Kako Ronaldo i Mesi umalo nisu postali saigrači: Da je prekršio dogovor, platio bi 30 miliona

Navodno je Aleks Ferguson želeo Portugalca da proda u Barsu

  • 0
Nejmar, Kristijano Ronaldo, Mesi Foto: AP/Tanjug

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su bili blizu toga da 2009. godine postanu saigrači u Barseloni, tvrdi nekadašnji predsednik "kraljevskog kluba" Ramon Kalderon!

On je u razgovoru za arabijsku televiziju "Al Mayadeen" otkrio kako je potpisao ugovor sa Portugalcem i zašto njegov već viđen prelazak u Real umalo nije upropašten.

- Godinama sam radio na dovođenju Ronalda u Real i kada smo praktično sve dogovorili, a ja s igračem potpisao predugovor, Aleks Ferguson ga je ponudio Barseloni. Učinio je to jer mrzi Real. Smatra ga klubom koji sprečava Junajted da postane najveći na svetu - rekao je Kalderon i dodao:

- Barselona je bila oduševljena mogućnošću da dovede Ronalda i odmah je krenula po njega, ali on nije hteo da čuje za to. Rekao je da je ima obavezu prema meni da prelazi u Real i da ni za koga i ništa na svetu to ne bi prekršio - rekao je Kalderon.

Doduše, tu nije bila u pitanju samo Ronaldova "časna reč."

- Još čuvam dokument na kom je Ronaldov i moj potpis, kojim potvrđujemo da će bilo koja od dve strane, koja prekrši dogovor o njegovom prelasku u Real, drugoj strani platiti 30 miliona evra.

Ronaldo je na kraju završio u Realu i sa tim klubom je osvojio četiri Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA