≫ 

Sećanje na dan kada je Mesi uzeo loptu na centru, nanizao pet protivnika i dao gol 21. veka!

Tinejdžer Barselone iskopirao je gol svog zemljaka Maradone iz 1986.

  • 2
Lionel Mesi Printskrin/Youtube/La Liga

Davne 2007. godine na današnji dan 18.aprila, tadašnji tinejdžer Barselone Lionel Mesi (19) pokazao je da su, tada česta poređenja sa najslavnijim sunarodnikom Dijegom Maradonom, itekako opravdane.

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja na Kamp Nou, Barselonin perspektivni mladić primio je loptu na desnoj strani, blizu centra igrališta, okružen rivalima.

Krenuo je u nezadrživi prodor prema golu, putem do kojeg je u trku dugom 60 metara otresao, pretrčao i predriblao pet suparničkih igrača, pre nego što je iz teške pozicije iz desnog ugla golom završio čudesni prodor.

Oni koji su pomislili kako su već negde videli ovu čaroliju bili su u pravu, jer Mesi je ponovio ono što je 21 godinu ranije u četvrtfinalu SP-a napravio Dijego Maradona protiv Engleske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeks

    18. april 2020 | 19:53

    To za reprezentaciju je tacno. Na klupskom nivou ( koliko god volimo Maradonu ) Mesi je daleko ispred njega po svim mogucim statistikama. Godinama je najbolji fudbaler, svaku sezonu zavrsava sa velikim brojem golova, a nije lako biti najbolji toliko godina. Sa ovakvom spremnoscu igraca davati toliko golova je neuporedivo sa vremenom Maradone. Uz svo postovanje Ronaldu za sve sto je uradio... ja ipak vise volim majstore fudbala, carobnjake. To je moje skromno misljenje.

  • Pp

    18. april 2020 | 18:27

    Daleko je on od Maradone, u svakom smislu, a naročito igračkom. Mesi je ovo uradio u nebitnoj utakmici protiv ekipe sa dna tabele, a Maradona je takve golove davao na Svetskim prvenstvima protiv najjačih ekipa, nekoliko puta, i doneo Svetsku titulu Argentini. Mesi je sve što je postigao učinio samo na klupskom nivou, i to dok je imao Ćavija i Inijestu iza sebe. U reprezentaciji bukvalno ništa nije pokazao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA