Ibra je isti nivo kao Ronaldo i Mesi: Manćini izdvaja Zlatana kao jednog od najvećih u istoriji

Smela tvrdnja poznatog trenera

  • 1
Utakmica Milano Torino Foto: Tanjug/AP

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini tvrdi da je Šveđanin Zlatan Ibrahimović na istom nivou kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

"Ibrakadabra" doduše nikada nije osvajao Zlatnu loptu, dok ih Ronaldo ima pet, a Mesi šest. Međutim, Ibrahimović je bio prvak države sa svim timovima do Los Anđeles Galaksija u dugoj karijeri.

- Zlatan će biti upamćen kao jedan od najboljih ofanzivaca svih vremena. Ja ga stavljam na isti stepen kao Ronalda i Mesija jer je osvajao trofeje gde god je igrao, a pritom je davao gomilu golova - kaže Manćini u razgovoru za Medijaset.

Dodao je da je Ibra odigrao dobru sezonu i sa 38 godina u Milanu, ali i priznao da ne zna kakvi su mu planovi za budućnost.

Oni su posebno neizvesni zbog čitave situacije sa pandemijom korona virusa koja je pogodila Italiju veoma strašno. Manćini je tokom razgovora pričao i o Mariju Baloteliju, kome je posredno "odškrinuo" vrata reprezentacije.

- Ako bude mislio samo o fudbalu i onome što mora da radi, onda će vrata reprezentacije otvoriti, kao što su otvorena za brojne druge igrače. Mario ima kvalitet, ali zavisi od njega - istaako je selektor Azura.

Video: Deki ispričao kako su na njegov novi posao reagovali Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibrakadabra

    21. april 2020 | 19:53

    Slažem se potpuno. Ibrahimović je uvek bio igračina,a golovi njegovi su umetnost.. Mesi daje golove iz peterca,Ronaldo iz šesnaesterca,a Ibrahimovic Van 16+ Covek koji je prkosio zakonima fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA