Kako je Vučica prevarila Totija: Zbog Rome bih odsekao nogu, a sad ni sina ne gledam, to bi me ubilo

Počelo je očekivanim korakom, završilo se loše

  • 14
Foto: Printscreen Youtube

Legenda Rome Frančesko Toti opisao je kako zbog Džima Palote, predsednika kluba ne želi više da uđe ni u njen trening centar.

Toti je po završetku karijere 2017. godine preuzeo funkciju direktora kluba i očekivalo da se dobije moć da pojača tim, kada je već "primoran" da ode u penziju, ali ni tu ga klub nije ispoštovao.

- Nisam hteo da prestanem da igram. Fizički sam bio u dobroj formi, pa zašto bih? Nije da sam tražio stalno da igram ili da nekog forsiram da me ubacuje - rekao je Toti Luki Toniju.

Umesto toga, prošlog leta je došlo do razlaza posle Totijevih trideset godina u prepoznatljivom crveno-zlatnom dresu.

- Otišao sam i to je to. Još uvek imam sjajne prijatelje i oni dolaze ispred kapije da pozdrave. Sa vremena na vreme, moj sin traži da uđem da ga gledam kako igra, ali ja ne mogu. To bi me ubilo. Dok je situacija ovakva, neću kročiti u Trigoriju. Svaki put kada odvezem sina Kristijana na trening, ostanem ispred kapije. Ponekad sedim u kolima i ​​plače mi se kada pomislim da, posle 30 godina, sada ne mogu ni nogom da zakoračim tamo - kaže Toti.

Klub svom četrdesetogodišnjaku nije hteo da ponudi novi ugovor i to je bio kamen spoticanja.

- Nisam hteo da upropastim svoje vreme provedeno u Romi, pa je bilo bolje da se penzionišem nego da odem negde na još godinu. Nisam glup, nemam deset godina, ali ako sam u dobroj formi fizički i mentalno, onda vidim na treninzima da još uvek imam šta da pružim i da nema sličnih.

Naposletku, Princ Rima nije tražio mnogo osim da bude deo svlačionice i atmosfere na Olimpiku...

- Bio bih srećan da sam ostao deo ekipe u svlačionici, pomažući treneru u teškim trenucima, radeći sa mlađim igračima kako bih preneo svoje iskustvo. Svaki put kada bih ušao sa klupe, stadion bi upalio i ta atmosfera je pomagala svima - ističe Toti.

Ono gde se razočarao jeste što su ga u klubu prevarili rekavši da će odluka o povlačenju biti njegova.

- Svemu je kraj, nisam tup, ali problem je u tome što su mi neki ljudi rekli da će to biti moja odluka, a zatim su me odgurnuli u stranu. Bio sam uznemiren zbog toga, jer bih zbog Rome odsekao i nogu.

Da podsetimo, on je u obraćanju klubu i javnosti i prošle godine jasno oslikao problem koji do danas nije razrešen.

- Podneo sam ostavku na funkciju. Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći, a umesto toga, ovaj ružan i težak dan je došao. Nikada mi nisu dozvolili da učestvujem, mislim da su me zvali na 10 sastanaka za dve godine. Uvek bi me pozvali u poslednjem minutu, kao da su želeli da budem po strani. Posle nekog vremena, zapitaš se. To pokazuje nedostatak poštovanja, ne prema direktoru, nego prema osobi. Pokušao sam da donesem nešto klubu, znali su da to želim, ali video sam da oni sa druge strane drugačije razmišljaju - rekao je prošlog juna Frančesko Toti.

Video: Luka: Pribojavao sam se skinsa pre Rada jer sam Rom, ali su me maksimalno poštovali

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    18. april 2020 | 21:53

    Veliki fudbaler, veliki covek.

  • Danja

    18. april 2020 | 21:56

    Nije sad to bitna stvar vaznije je ovo sto se desava u svetu i sto nam narod toliko umire!

  • thsry

    18. april 2020 | 22:04

    Toti je vanserijski fudbaler, i veliki čovek i sportista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA