Uvek sam išao na bogosluženja, ali ko veruje u Boga, upaliće kandilo: Borjan o "zaključanom" Vaskrsu

Bolje je ovako za dobrobit svih nas - poručuje Milan

  • 10
Snežana Borjan, Milan Borjan Printskrin: Youtube/PRVA

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan čestitao je pravoslavnim vernicima najradosniji praznik Vaskrs i podržao odluku da se on proslavi samo u krugu porodice, bez okupljanja u crkvama.

- Svim pravoslavcima, našim dragim zvezdašima želim da čestitam Uskrs, največi hrišćanski praznik i poželim pre svega mnogo zdravlja, sreće, uspeha, radosti u kući - poželeo je Borjan sa suprugom Snežanom.

Zbog pandemije korona virusa prethodnih dana je bilo polemike na relaciji crkve i državnih organa da se liturgije održe bez vernika jer je na snazi zabrana kretanja čitavog ovog vikenda.

- Jeste Uskrs neobičan u ovom vanrednom stanju zbog pandemije, ali za dobrobit svih nas je bilo bolje da smo liturgiju odslušali kod svojih kuća preko televizije, iako sam sa porodicom uvek za praznik u crkvi i na bogosluženju. Ko god veruje u Boga, upalio je kandilo, pomolio se pred ikonom, proslavio ovaj praznik sa najmilijima. Da prođe ova pandemija i da nas zdravlje posluži. Za ostalo ćemo lako - uverava Borjan.

On je potom za klupski sajt objasnio i zbog čega nije čitava njegova porodica u nedelju bila na okupu, pošto je sin Filip bio kod bake u Užicu.

- Snežinoj mami je značilo, Fići prija, važno je da se svi volimo i poštujemo. Filip je kao i obično polupao jedno 100 jaja - kaže kapiten crveno-belih.

Video: Borjan sa maskom na licu poslao poruku protiv nevidljivog protivnika: Moramo da budemo jaki

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toxic

    19. april 2020 | 22:49

    Bog kada je napravio prvu crkvu, napravio je da bi bila otvorena za sve vernike. Ovo bi vam isto bilo ko kada bi svojim najrođenijima zaključali vrata od kuće i zabranili mu da uđe. Naravno treba se moliti i kod kuće to je sasvim uredu, ali kad smo 2000. godina za svaki uskrs i Božić išli u crkvu, zašto onda menjamo običaje? P.S. Srećan uskrs svim čitaocima Telegraf portala i novinarima! Hristos Voskrese!

  • bg

    19. april 2020 | 23:05

    Bravo Mustafa nekad si voleo crno belo kao i tvoja gospodja...

  • Bubi

    19. april 2020 | 23:46

    Ko je ova persona?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA