≫ 

Lukaku misli da je COVID-19 bio u svlačionici Intera: Kunem se, 23 od 25 igrača su imali simptome

Blgijanac se prisetio čudnog razboljevanja većine saigrača krajem januara

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Napadač Intera Romelu Lukaku prilično je iznenadio javnost u Italiji otkrićem da su "23 od 25" igrača iz ekipe kašljali ili imali temperaturu u januaru, u vreme kada pandemija korona virusa zvanično još nije ni stigla do Italije.

Belgijanac je ovo rekao u razgovoru sa belgijskom novinarkom i TV prezenterkom Kat Kerkhofs, inače suprugom fudbalera Napolija Drisa Mertensa.

- Imali smo nedelju dana slobodno u decembru, a kada smo se opet okupili kunem se da je 23 od 25 igrača bilo bolesno. Ne šalim se, stvarno. Igrali smo protiv Kaljarija i posle 25 minuta jedan od naših igrača je morao napolje. Nije mogao da nastavi, jer se skoro onesvestio - aludirao je Lukaku na Skriniara, koga je u 17. minutu zamenio Godin.

Zvanično, Skriniaru je bio loše od posledica gripa, nije bilo panike zbog toga, niti testiranja na COVID-19, koji je u to vreme uveliko paralisao kineski Vuhan.

Italija je prvi slučaj novog virusa registrovala mesec dana posle meča Inter - Kaljari, 21. februara, tek tada su krenula obimnija testiranja građana, međutim nijedan igrač "neroazura" nije podvrgnut testiranju pošto u to vreme niko nije pokazivao simptome.

Lukaku kaže da je situacija bila potpuno drugačija mesec dana ranije.

- Svi su kašljali i imali temperaturu. Dok sam se zagrevao, osetio sam da mi je toplije nego inače. Nisam imao temperaturu godinama - priseća se Lukaku.

- Posle utakmice imali smo večeru sa gostima iz "Pume", ali sam se zahvalio i otišao pravo u krevet. U to vreme nije se testiralo na virus COVID-19, tako da ne možemo da znamo sa sigurnošću da smo ga imali.

Italijanski mediji, ipak, veruju da je u pitanju bio samo jači sezonski virus, jer Serija A ima protokole koje je dužan da se pridržava svaki klub po povratku igrača sa pauze, kada se rade testovi krvi.

Da su, kojim slučajem, u krvi nekog od igrača Intera pronađena antitela na korona virus, znalo bi se i da su ga preležali.

Video: Najveće fudbalske zvezde aplaudirale zdravstvenim radnicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA