≫ 

SZO dostavila radikalan predlog UEFA: Zabranite ceo fudbal u narednih 18 meseci!

U ovoj organizaciji strahuju od drugog talasa pandemije

  • 47
FK Valensija Foto: AP/Tanjug

Svetska zdravstvena organizacija navodno je zatražila od UEFA da čitav fudbal bude suspendovan do kraja sledeće sezone - sve do 2021. godine.

U ovoj organizaciji se pripremaju za ekstremne mere u slučaju drugog talasa epidemije korona virusa koja je već zaustavila sport i takmičenja.

Prema navodima italijanske Republike, SZO je svoj predlog izložila na jučerašnjem sastanku generalnih sekretara članica UEFA, koji je održan putem konferencijske veze.

Italijanski list piše i da je želja Svetske zdravstvene organizacije da sve utakmice budu otkazane u narednih 18 meseci. SZO razmatra sve moguće scenarije, ali je zabrinuta i da bi uskoro mogao da usledi drugi talas pandemije.

S druge strane, nastavak prekida sezone ugrozio bi finansijsku stabilnost mnogih klubova koji su već smanjili plate svojim igračima usled krize nastale epidemijom korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    22. april 2020 | 08:54

    Ha ha .Good morning Kolumbo upravo ste otkrili Ameriku.Pa SZO je tvorac ovog virusa zajedno sa Bil Gates .Fora je prosle godine BIL GATES je donirao 35 milijardi Usa dollars A poslije zaradio 10 puta vise . Kako stvari stoje prvi propada avio saobracaj, turizam,uvoz izvoz ali samo siromasne zemlje .Ovo ne prolazi dok ne pocmu nemiri u Americi

  • Brana

    22. april 2020 | 08:34

    Ko bre radi i ovoj SZO?!Automehanicari???Drugi talas virusa gripa na leto????????To onda gospodo nije grip nego bolest iz epruete i nazovite stvari pravim imenom i nemojte vise da nagađate nego se uozbiljite jer ste zaustavilo planetu zbog 170.000 mrtvih ljudi za 4 meseca!Mnogo je ali u normalnim uslovima nebitna cifra.

  • Rola

    22. april 2020 | 08:21

    Nisam još čuo pametniji predlog stim što bi kod nas trebalo zabraniti fudbal bar pet gidina pa neka se cigani i grobari čuknu u glavu. Posle pet godina neće imati zašta da se svadjaju i tuku po stadionima i lome tudju imovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA