Da li je Klop jednom izjavom već "oterao" Manea iz kluba: Senegalac se zbog nje naljutio na Nemca

Reči koje će Maneu olakšati odlazak ako zaista prelomi

  • 0
sadio mane Foto: Tanjug/Ap

Napadač Liverpula Sadio Mane bio je ljut na menadžera Redsa Jirgena Klopa jer je u izboru za najboljeg igrača podržao Virdžila Van Dajka, piše Frans fudbal.

Baš u vreme kada su sve glasnije glasine da Mane napušta Liverpul i ide u Real Madrid, pojavila se informacija o razmirici zbog koje bi Mane mogao da ode sa Enfilda.

Klop je u decembru rekao da bi bilo zasluženo ako njegov štoper osvoji individualne lovorike za prethodnu godinu.

- Rekao sam 500.000 puta da je Mesi najbolji igrač koga sam ja gledao za svog života. Na početku sam video i partije Bekenbauera i Dijega Maradone, ali sam Mesija gledao više. Ne znam kako bi se njih dvojica snašli u današnjem fudbalu, verovatno odlično, ali Mesi je tu sada i uzeo je šest Zlatnih lopti, Ronaldo pet, ali iskreno ne pamtim da je jedan defanzivac odigrao bolju sezonu ikada. Iskreno. Zato bi mi bilo u redu da je Virdžil osvojio - rekao je menadžer Redsa.

Senegalac je sa 26 golova prošle sezone doprineo da Liverpul osvoji titulu u Ligi šampiona, dok je za trofej u Engleskoj Mančester Siti ipak bio za dlaku bolji.

Međutim, Van Dajk je bio taj koji je završio kao drugi u izboru za Zlatnu kopačku iza Mesija, a u istom izboru je Mane završio četvrti, iza Kristijana Ronalda.

Mane je kasnije proglašen najboljim afričkim fudbalerom, ali nije postao drugi fudbaler sa tog kontinenta koji je posle Žorža Vee objedinio to priznanje sa Zlatnom loptom.

I ove sezone Senegalac igra odlično i mada je Liverpul ispao iz Lige šampiona od Atletiko Madrida, pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa, bilo je gotovo izvesno da će osvojiti titulu u Premijer ligi posle 30 godina.

Video: Brazilska boginja je san svakog muškarca: Žonglira i skida se u isto vreme

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA