≫ 

Bejl donira milion evra za borbu protiv korone

Velški fudbaler odlučio se da pomogne i svojoj zemlji, ali i Španiji

  • 0
Fudbalska reprezentacija Velsa, Geret Bejl

Foto. AP/Tanjug

Geret Bejl, fudbaler Real Madrida, doniraće više od milion evra za finansiranje borbe protiv korona virusa u Velsu i Španiji.

Napadač Reala i njegova supruga Ema uputili su donaciju u iznosu od 570.000 evrai za pomoć u borbi protiv korona krize u Kardifu i doniraće dodatnih 570.000 evra za zdravstvenu službu u Madridu, gde su on i njegova porodica u karantinu od 14. marta.

Bejl je dao donaciju zdravstvenom odboru Ministarstva za zdravstvo Cardifa i Valsa i objavio video u kojem se zahvaljuje osoblju  na njihovom radu usred krize.

Dobrotvorna organizacija, koja je povezana sa bolnicom u kojoj je rođen, pokriva troškove za osoblje i pacijente koji nisu predviđeni sredstvima socijalne zaštite. Tridesetogodišnjak koji živi zapadno od Madrida, urediće nešto slično i u Španiji.

- Samo sam hteo da napravim ovaj video da se zahvalim svima u Ministarstvu zdravstva na njihovom napornom radu i žrtvi tokom ove krize Covid-19 - rekao je Bejl u poruci koju je izdao Zdravstveni odbor Univerziteta Cardiff i Vels.

Pogledajte fotogafije iz Španije koja je epicentar korona virusa

- Univerzitetska bolnica u Velsu zauzima posebno mesto u mom srcu. Tu sam se rodio i pružio mi je veliku podršku prijateljima, porodici i široj zajednici. Tako bismo ja i moja porodica želeli da pokažemo našu podršku. Samo tako nastavite. Radite neverovatan posao i hvala vam puno - rekao je Bejl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA