UEFA odredila novi sistem za ulazak u LŠ i LE ako prekinu sezonu: Šta to znači za Zvezdu i Partizan?

Neće biti UEFA koeficijenta kao faktora koji će određivati popunu mesta u Evropi, već će se u svakoj ligi praviti tabela sa osvojenim poenima po meču

  • 9
UEFA licenciranje za Zvezdu i Partizan Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Čelnici UEFA održali su novi video sastanak kako bi doneli određene odluke povodom stopiranog fudbala širom Evrope usled pandemije korona virusa.

Na sastanku je odlučeno da se u Ligu šampiona i Ligu Evrope, ukoliko prvenstva budu morala da se prekinu, idu timovi po trenutnom plasmanu na tabeli.

Nedavno se pojavila informacija da bi u Ligu šampiona klubovi mogli na osnovu UEFA koeficijenta, ali je Evropska kuća fudbala na današnjoj sednici odbacila tu mogućnost.

Naime, kao jedini relevantan faktor za određivanje učesnika u Evropi naredne sezone, određena je tabela sa osvojenim poenima po meču. To je ustanovljeno jer je u nekim ligama prvenstvo prekinuto u momentu kada su neki timovi imali više odigranih mečeva od drugih.

U konkretnom slučaju u Srbiji, ovo znači da bi u kvalifikacije za Ligu šampiona išla Zvezda, dok bi u kvalifikacije za Ligu Evrope išli Partizan, Vojvodina i Bačka Topola.

Interesantna situacija je u najjačim ligama sveta, pa bi tako u Engleskoj bez Evrope ostali velikani poput Arsenala i Totenhema, u Italiji bi bez Evrope ostao Milan, a u Španiji Valensija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    23. april 2020 | 15:13

    Ne može. Nije pošteno. Trebalo bi barem doigravanje prvi i drugi. Niko neće titulu za zelenim stolom. Makar bila i iz 46 i iz pola Srbije. Seci

  • Nele

    23. april 2020 | 16:05

    Najrealnije je da Zvezda igra LS i EL,svi ostali nek igraju sta im je volja,treba zadovoljiti masovnost navijaca a ne broj frakcija

  • Radovan

    23. april 2020 | 14:59

    Haha ma nemoj da se lozimo. Ovo je samo instrument prisile na najjace lige da odigraju sezone do kraja. Na kraju bi ih svejedno pustili ispred kad prodje korona. Vazi da ce Backa Topola imati prednost nad Milanom. Lova je u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA