UEFA šalje 70 miliona klubovima, nešto će završiti i na računima Zvezde i Partizana!

Klubovi dobijaju novac što su slali igrače u nacionalne timove tokom kvalifikacija

  • 1
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će uplatiti klubovima oko 70 miliona evra kao kompenzaciju za učešće igrača u reprezentacijama tokom kvalifikacija za EURO.

Kako se navodi, plaćanje će se izvršiti odmah, iako nisu odigrane utakmice plej-ofa Lige nacija za plasman na EURO, što će pomoći klubovima koji trpe velike gubitke zbog korona virusa.

Novac će dobiti ukupno 676 klubova, odnosno sume od 3.200 do 630.000 evra. Vredi pomenuti da će deo novca dobiti i Crvena zvezda koja je imala nekolicinu reprezentativaca na spisku (Gobeljić, Rodić, Milunović, Pavkov), odnosno Partizan koji je u taboru Orlova imao predstavnika u vidu Nemanje Miletića.

- U ovim teškim vremenima mnogi klubovi su suočeni s finansijskim poteškoćama, pogotovo s likvidnošću. Naša je dužnost da tim klubovima osiguramo novac i da on bude što pre isplaćen - izjavio je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Pedeset miliona evra dobiće klubovi čiji igrači su bili u sastavu 39 reprezentacija koje ne igraju dodatne kvalaifikacije, zatim će dodatnih 17.7 miliona biti raspodeljeno na klubove čiji igrači su u sastavima 16 reprezentacija koje će igrati u dodatnim kvalifkacijama, a još 2.7 miliona će se raspodeliti po završetku kvalifikacionog procesa.

Uoči šampionata koji je odložen za 2021. godinu klubovima će biti podeljeno još 200 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA