≫ 

Ništa od fudbala u Srbiji pre leta: Nova, najrealnija prognoza povratka Superlige!

Struka ne misli da bi trebalo požurivati sa sportskim događajima

  • 26

Iako se pojavila informacija da bi Super liga Srbije trebalo da se nastavi 18. maja, to je ipak veliko pitanje, jer će poslednju reč, naravno, imati struka koja odluke donosi samo i isključivo odnoseći se prema aktuelnoj situaciji sa korona virusom. 

Na pitanje kada će biti nastavljeni sportski događaji, sa ili bez publike, epidemiolog Predrag Kon je rekao da ćemo imati postupno popuštanje mera, ali da će ostati još zabrane javnih okupljanja, što će trajati u zavisnosti od situacije.

- Za sada još važi i policijski čas i sve mere zabrane javnog okupljanaj kao i do sada, a postupno povećavanje broja onoga što će biti dozvoljeno verovatno će se odnositi na zatvoreni prostor, to je sve što će struka saopštavati. Iz toga će se izvlačiti zaključci vezani za ponašanje i po prvom i drugom pitanju.

Kon kaže, što se sporta tiče, tu je neophodno vraćati postepeno sportiste u trening i razmišljati o publici.

- Mi moramo da imamo situaciju kada je virus se spustio do te mere ili da ne beležimo njegovu aktivnost uopšte, a to se tek može očekivati preko leta, a pre toga je malo verovatno da će se to dogodiiti. Ali dotle će se vraćati život.

Kada se skinu mere, onda će se davati preporuke, ali će ostati zabrane javnog okupljanja, kazao je Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    24. april 2020 | 20:08

    Ovo je najduzi period a komsinici nije sviran penal😃😃

  • kuku nama

    24. april 2020 | 16:42

    kak ce sada nasa mala 3 mjeseca bez penala....

  • 1992.

    24. april 2020 | 18:36

    Po receptu komšinice poništiti prvenstvo, pa ispočetka, može? P. S. A ona će već naći način da prišije još jednu zvezdicu kolko do kraja godine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA