≫ 

Marinakis i bivši trener Zvezde optuženi za nameštanje: Olimpijakos pred izbacivanjem u niži rang

Atinski gigant na udaru pravosudnih organa Grčke lige zbog sumnje da je učestvovao u režiranju meča sa Atromitosom na čijoj je klupi tada sedeo Rikardo Sa Pinto

  • 26
Evangelos Marinakis Foto: Marko Jovanović

Grčki fudbalski klubovi Olimpijakos i Atromitos nalaze se pred izbacivanjem u niži rang takmičenja, a njihove gazde Evangelos Marinakis i Jorgos Spanos pred zatvorksom kaznom i doživotnom zabranom obavljanja svih funkcija u fudbalu, prenose strani mediji.

Pomenuti funkcioneri se nalaze na vrhu liste od 15 osoba koji su optuženi u skladu sa odredbama člana 27. Kodeksa Grčkog fudbalskog saveza (EPO) o "nameštanju rezultata utakmice u svrhu klađenja".

Navodi istražnog odeljenja Etičke komisije EPO-a sada se prosleđuju pravosudnom odeljenju iste komisije, koja će doneti presudu u ovom slučaju, još jednom koji je potresao grčki fudbal.

Istraga je pokrenuta povodom utakmice Olimpijakos - Atromitos odigrane 4. februara 2105. godine, završena je pobedom crveno-belih 2:1, a kako se kasnije klupko odmotavalo, došlo se do saznanja da je utakmica bila režirana uz učešće desetine ljudi.

rikardo sa pinto Bivši trener Zvezde Rikardo Sa Pinto Foto: MN Press

Među njima je i bivši trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto, koji je u to vreme sedeo na klupi Atromitosa.

Osim Marinakisa, Spanosa i Sa Pinta, među osumnjičenima su bivši predsednik EPO-a Jorgos Saris, potpredsednik te organizacije Aristidis Statopulos, još trojica zvaničnika EPO-a, trojica bivših sudija i sudijskih zvaničnika, kao i tehnički direktor Atromitosa Janis Angelopulos.

U slučaju da budu proglašeni kirivima, klubovima, osim što bi bili izbačena u niži rang, preti i sankcija od tri miliona evra.

Što se tiče pijedinačnih kazni za ovo delo, svima je zaprećeno doživotno izbacivanje iz fudbala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dje na 10

    24. april 2020 | 17:36

    Nije ti to Srbija Pinto.

  • Miki

    24. april 2020 | 17:16

    Da,da , to onaj predsednik, onog kluba koji rezira sa Terzom ono na Rajku Miticu , pa onda se moralo vratiti u Pireju , Marin odbija pucati penal,poznaje dobro prilike iza zavese,pa ni kriv ni duzan kuca spade na Zanderu,ostalo znate sve...

  • pizon

    24. april 2020 | 17:51

    Hahahahahah ma jok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA