≫ 

Holandski fudbal prvi put u istoriji nema šampiona: Ništa od titule za Ajaks ili AZ!

Fudbalski savez Holandije doneo konačnu odluku

  • 3
fudbaleri ajaksa Foto: Tanjug/Ap

Holandija se neće baviti fudbalom do septembra (tad počinje nova sezona), to je zvanična odluka vlade ove zemlje, na osnovu koje je reagovao Fudbalski savez (KNVB) saopštenjem da neće biti proglašen šampion za sezonu koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa. 

Spekulisalo se da bi titula mogla da se dodeli i Ajaksu i AZ Alkmaru, koji su bodovno poravnati na vrhu posle 25 kola (18-2-5), međutim nakon sastanka rukovodstva Saveza u petak, odlučeno je da, prvi put u istoriji, Eredivizija nema šampiona u fudbalu.

Poslednji put "zemlja lala" nije imala šampiona u sezoni 1944/1945, razlog je bio Drugi svetski rat, ali ovo je prvi put otkako je formirana Eredivizija, 1956.

Utešna vest za Ajaks je da je dobio prednost za plasman u Ligu šampiona zbog bolje gol razlike u odnosu na Alkmar, tako da će "kopljanici" naredne sezone u elitno takmičenje, a tim iz Alkmara u kvalifikacije za isto.

Direktan prolaz u Ligu Evrope dodeljen je Fejnordu, a u kvalifikcije za drugo po jačini evropsko takmičenje idu PSV i Viljem II.

Odlučeno je i da dva poslednjeplasirana tima do trenutka prekida, Den Hag i RKC, ostanu u društvu najboljih što automatski znači da če dva prvoplasirana kluba iz druge lige, Kambur i De Grafšap, i naredne sezone igrati u tom rangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA