≫ 

Otkrivena priča kako je Drogba završio prelaz Azara u Čelsi: Znao je da ide, ali je doveo naslednika

Poznato je i ko je bio posrednik

  • 0
Eden Azar Foto: AP/Tanjug

Didije Drogba, jedan od najboljih igrača u istoriji Čelsija napustio je klub 2012. godine pošto je osvojio Ligu šampiona, ali je doveo momka koji će, poput Didijea, postati legenda Plavaca.

- Iznenada, Žervinjov telefon je zazvonio u svlačionici. Bio je Drogba na telefonu. Insistirao je da popriča sa mnom. Rekao mi je: moraš da dođeš u Čelsi - ispričao je Eden Azar za Het Lacte Nijeus.

Didije je dao ključni gol, pa onda i penal Bajernu, potpuno se ostvario kao igrač i ostavio trofej i vitrinama Stamford Bridža. Osam godina kasnije otkriveno je kako nije u amanet klubu ostavio samo "ušatog" već je bio ključ dolaska Azara iz Lila.

Azar je u to vreme bio jedan od najperspektivnijih ofanzivaca, Drogba je to znao i povukao je veze preko svog saigrača iz reprezentacije Obale Slonovače - Žervinja.

- U tom momentu sam i dalje sumnjao. Čelsi nije briljirao u Premijer ligi, pa ne bi igrali Ligu šampiona naredne godine. Ali posle toga je odluka doneta vrlo brzo. Znao sam da ću se lako prilagoditi. London nije daleko od kuće, ne preterano daleko od Lila i bilo je dovoljno onih koji pričaju francuski. De Brujne je igrao u Engleskoj, Lukaku. Znao sam i da ću igrati. Ali, bio sam jedino tužan što je Drogba odlučio da ode - kaže Azar.

Nakon onog finala Lige šampiona i razgovora sa Drogbom, Azar je kratko "tvitnuo" da prelazi u redove osvajača Lige šampiona.

Ostao je tu do prelaska u Real Madrid prošlog leta, a do odlaska u Španiju je odigrao 245 utakmica u Premijer ligi i dao je 85 golova. Odigrao je i 38 mečeva u Ligi šampiona, postigao osam golova uz 11 asistencija.

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA