Ja na golu, a nekoliko metara od mene - neprijatelji! Tobdžije još pamte generaciju "Nepobedivih"

Pre tačno 16 godina Arsena Vengera su navijači Arsenala gledali kao boga

  • 2
Arsen Venger na klupi Mančester junajteda Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Dvadeset petog aprila 2004. godine je na Vajt Hart Lejnu, domu omraženog protivnika iz Severnog Londona - Totenhema, Venger osigurao Arsenalu titulu, a koje kolo kasnije i epitet "Nepobedivih".

Samo dve ekipe su u istoriji engleskog fudbala nosile ovaj nadimak s tim što je jedna Preston Nort End s kraja 19. veka i doba kada fudbal ipak nije bio ono što je bio početkom 21.

- Neću se pretvarati da sam bio navijač Arsenala od generacije do generacije. Ali sam to pokupio usput. Navijači su doprli do mene, igrači koji su bili tu pre mene su me naterali da shvatim šta znači biti fudbaler Arsenala i posebno igranje protiv Totenhema - opisuje Tijeri Anri za zvaničan sajt svog nekadašnjeg kluba.

Deo atmosfere sa Vajt Hart Lejna tog 25. aprila 2004. ostao je urezan u sećanju i momka koji se baš pred tu sezonu priključio Arsenalu - Jensu Lemanu.

- Uvek je bilo sjajno igrati tamo jer su bili neprijateljski nastrojeni protiv nas, posebno protiv mene. Kao golman stajao sam samo nekoliko metara od navijača i obožavao sam tu atmosferu - prisetio se Leman.

Sezonu ranije, Tobdžije su vodile kolo u ligi, ali ih je na kraju savladao Mančester junajted, pa je sprečen njihov niz od tri titule. U tom momentu, teško je bilo predvideti da će ligaški trofej iz 2004. biti i poslednji u vitrinama tada kluba sa Hajberija.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
🏆 I C O N I C 🏆⁠ ⁠ Arsène Knows⁠ ⁠ #Arsenal #Invincibles #Wenger #OTD #OnThisDayОбјава коју дели Arsenal Official (@arsenal) дана

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    25. april 2020 | 20:51

    Arsenal, uvek pri vrhu, nikad na njemu! U najboljem slučaju treći klub Engleske, a ako se u obzir uzmu evro takmičenja, nije ni u prvih pet... Jednostavno istina, pričam nepristrasno, jer sam italofil...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA