UEFA spremila 236.5 miliona evra pomoći, evo koliko će dobiti FSS

Naš Savez će biti bogatiji za 4.3 miliona evra

  • 0
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i Aleksander Čeferin Foto: FSS

Izvršni odbor UEFA dao je "zeleno svetlo" za isplatu 236.5 miliona evra svim svojim članicama (55) u njihovim naporima u borbi protiv bolesti COVID-19 u svojim državama.

Prema rečima prvog čoveka UEFA Alekasandera Čeferina, Fudbalski savez Srbije će biti bogatiji za 4.3 miliona evra.

UEFA je novac obezbedila putem programa "HetTrik", a novac će biti isplaćen savezima da bi se pokrili tekući troškovi i pomogao razvoj posebnih i ciljanih oblasti nacionalnog fudbala.

- Naš sport se suočava sa izazovom koji je bez presedana, a koji je donela kriza izazvana bolešću COVID-19. UEFA želi da pomogne svojim članovima da na tu krizu odgovore na načine koji su adekvatni u njihovim individualnim situacijama. Rezultat toga je dogovor da naši članovi mogu da koriste, onako kako oni to smatraju adekvatnim i za obnovu fudbalske zajednice, do 4,3 miliona evra po savezu, koji će se isplatiti za ostatak ove sezone i sledeće, kao i deo investicionog finansiranja - rekao je Čeferin i dodao:

- Verujem da je ovo odgovorna odluka, u smislu toga da pomogne koliko god možemo i želim da istaknem da sam ponosan na jedinstvo koje fudbal pokazuje u ovoj krizi. Kada to vreme dođe i život se vrati u normalno stanje, fudbal mora da bude spreman i odgovori na taj poziv.

Podsetimo, nedavno je i FIFA obećala 150 miliona evra pomoći svojim članicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA