≫ 

"Svi su bežali od mene": Ispovest legendarnog napadača Engleske

Zanimljivo, na tom meču je dao i gol

  • 1
Geri Lineker

Printskrin: Youtube/Lee Phelps

Legendarni engleski fudbaler Geri Lineker prisetio se detalja sa Svetskog prvenstva 1990. godine u Italiji kada se, tokom meča protiv Republike Irske, us**o na terenu!

Bio je to uvodni meč Mundijala, a Lineker nije hteo da ga propustio - iako je noć pre imao dijareju!

- Nisam hteo da kažem selektoru Bobiju Robsonu jer sam mislio da bi me ostavio van prve postave, a ja sam kao i uvek želeo da igram. Utakmica je počela i bio sam dobro, da bi posle 20 minuta počeo da imam grčeve u stomaku. Nekako sam izdržao do poluvremena i mislio sam da ću biti u redu - rekao je tadašnji napadač Engleske i dodao:

- Izašli smo na drugo poluvreme i posle 10-15 minuta ponovo počinju grčevi i mislim se "Ok, sad sam u problemu". Jedna lopta je otišla na stranu i otrčao sam ka njoj da izblokiram nekoga. Nakon toga sam nekako pao na zemlju i opustio sam na trenutak i samo je bilo - bum.

Nastavio je Lineker da priča o ovom neprijatnom iskustvu.

- Ako pogledate snimak, videćete kad Geri Stivens prilazi i pita me šta nje u redu. I ja mu kažem "us**o sam se". Nisam znao šta da radim. Hvala bogu da sam imao tamno plavi šorts tog dana. Izbacivao sam to i trljao sam se travu kao pas. Bilo je neverovatno koliko mi posle toga niko na terenu nije prilazio, smrdeo sam.

- Na kraju je Bobi morao da me zameni i ja sam otišao na klupu. Manje-više svaki stadion je imao tunel odmah blizu klupe, ali na ovom stadionu su klupe bile na suprotnoj strani tunela, pa sam morao da sedim na klupi sa svim ostalim izmenama. Mogli ste da vidite kako se svi sklanjaju od mene.

Engleska je na tom Mundijalu stigla do polufinala, a Geri je postigao četiri gola na turniru.

Video: Kome to smrde dredovi: Ronaldo morao da onjuši Sančeza na treningu Portugala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    28. april 2020 | 00:20

    Прави енглески лордови ... њајуке за време утакмице!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA