Odluka Vlade Srbije: Fudbalski klubovi mogu da treniraju, sport oživljava posle korona virusa

Još nije doneta odluka za sportove na zatvorenom, ali će i ona uskoro biti doneta, navodi se iz kriznog štaba

  • 0
Dejan Stanković, Milan Pavkov Foto: Nikola Tomić

Sport u Srbiji zaustavljen je posle epidemije korona virusa, od proglašenja vanrednog stanja, klubovi su raspušteni i sprečeno je treniranje i rad trening kampova.

Ipak, pošto epidemija slabi, krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je određene olakšavajuće mere, a jedna od njih tiče se i sporta.

Na konferenciji za medije profesor Branislav Tiodorović, jedan od epidemiologa, otkrio je da se sportovi na otvorenom vraćaju u normalu i da će klubovima biti dozvoljeno da treniraju.

- Treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je Krizni štab utvrdio, tako se obezbeđuje da svi sportovi na otvorenom mogu da se upražnjavaju - rekao je Tiodorović.

Konferencija, Branislav Tiodorović Branislav Tiodorović; Printskrin: RTS

- Od danas su parkovi i šetališta otvoreni, oni koji ih koriste treba da budu na rastojanju i da se pridržavaju svih preporuka. Treninzi na otvorenom takođe mogu da se odvijaju, to je ono ono što su sportisti očekivali. Kada su u pitanju sportovi u zatvorenom prostoru, to je još u pripremi, videćemo šta se može učiniti, ali uskoro ćemo doneti odluku i o tome - rekao je Branislav Tiodorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA