≫ 

Bajern izigrao Lajpcig za najboljeg štopera Bundeslige

Dajo Upamekano nastavlja karijeru u Minhenu

  • 0
Dayot Upamecano RB Lajpcig Foto: Guliver/Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Defanzivac Lajpciga Dajo Upamekano (21) odlučio je da odbije Arsenal i Mančester junajted i ostane u Nemačkoj gde će se preseliti u redove Bajerna iz Minhena.

Dobro obavešteni Bild je potvrdio da je postignut načelni dogovor i da se mladi reprezentativac Francuske definitivno seli u Bavarsku.

Upamekanu ugovor u Saksoniji ističe u leto 2021. godine, a Bajern ne želi da plati njegovu otkupnu klauzulu od 60 miliona evra budući da za godinu dana može da ga uzme besplatno pošto igrač ne namerava da produži ugovor s Lajpcigom.

Bajern je već dogovorio uslove s igračem i preostaje još samo sporazum sa Lajpcigom oko obeštećenja, što ne bi trebalo da bude problem jer će Bikovi pristati i na 40 miliona evra kako sledećeg leta ne bi ostali praznih šaka.

Mladi francuski reprezentativac je ove sezone postao jedan od ključnih igrača Lajpciga, ali je zbog povrede propustio prve četiri utakmice Bundeslige. Standardan je bio i u Ligi šampiona.

Zanimljivo da je Lajpcig prošlog leta tražio Arsenalu čak 80 miliona evra, ali odluka Francuza da ne produži ugovor pokvarila je ideju čelnika Red Bula da prodaju Upamekana za rekordnu svotu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA