≫ 

Nema mira u Grčkoj: Olimpijakos pisao Sudu u Lozani, traži da se PAOK izbaci u drugu ligu

Atinjani nezadovoljni kaznom koju je FS Grčke izrekao Solunjanima

  • 9
Zvezda Olimpijakos Foto: Bojan Vinulović

Fudbalska bura ne jenjava u Grčkoj ni u vreme kada fudbala nema usled pandemije korona virusa, a novi potez koji će sasvim sigurno pooštriti odnose među pojedinim klubovima, povukao je Olimpijakos, i to kakav.

Atinski klub je podneo zvanični zahtev Međunarodnom Sudu za Sportsku Arbitražu u Lozani (CAS) da se solunski PAOK izbaci iz Superlige, javljaju grčki mediji.

Razlog je dvojno vlasništvo gazde Solunjana Ivana Savidisa, koji, osim PAOK-a, delom kontroliše još jednog superligaša, Ksanti, zbog čega je solunski klub već sankcionisan u Grčkoj.

Solunjanima je oduzeto sedam bodova, time su definitivno ispali iz šampionske trke, isti broj bodova oduzet je i Ksantiju, ali se u Olimpijakosu ne zadovoljavaju - smatraju da je to preblaga kazna za crno-bele.

Zanimljivo je da je Olimpijakosova nova pravna ofanziva protiv PAOK-a stigla samo koji dan posle najave da bi upravo klub iz Pireja mogao da bude izbačen u niži rang, i to zbog nameštanja utakmica.

Grčki fudbalski savez sumnjiči Atinjane i Atromotis da su 2015. godine namestili međusobni meč, zbog čega je 12 lica, uključujući i gazdu Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa, pred doživotnom suspenzijom bavljenja fudbalom.

I Olimpijakosu i Atromitosu je, uz veliku novčanu kaznu, zaprećeno i izbacivanjem u niži rang.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKP

    28. april 2020 | 21:06

    Pa kod nas limenkarima najnormalnije da tako namestaju kosarku godinama.

  • Laky

    28. april 2020 | 20:53

    Mama, mama, kme, kme, kmeeee...

  • 🏁🏁🏁

    28. april 2020 | 20:57

    Evo, limeni kod nas u kosarci odavno tako mesetare i namestaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA