Španci se vraćaju na terene sledeće nedelje: Zna se i u kojoj fazi će moći da igraju utakmice

Španci rade slično kao i Nemci koji se takođe vraćaju treninzima u prvoj polovini maja

  • 0
FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

U danu kada su Francuzi objavili da prekidaju sezonu u Ligi 1, španski premijer Pedro Sančez najavio je početak "Faze 0" u svojoj zemlji i otvaranje sportskih centara od ponedeljka.

Ona podrazumeva da se od četvrtog maja fudbalski i košarkaški klubovi iz Primere i ACB lige okupljaju kako bi počeli sa individualnim treninzima.

Sančez je program predstavio kroz četiri faze i dok se u nultoj očekuju pojedinačni treninzi, u prvoj su grupni, a u drugoj već potpuni treninzi i utakmice.

- Na sportskom polju, podrazumeva se pojačana higijena u sportskim centrima i mere zaštite, smene. Umereni treninzi u grupama će biti odobreni u fazi 1, a sve će se samo postepeno vraćati u normalu. Tek posle grupnih treninga će timovi moći u akciju - rekao je Sančez.

U Fazi 2 se vraćaju i kulturni događaji i predstave, ali uz smanjene kapacitete u značajnoj meri. Kada je reč o zatvorenim prostorima, ni u jednom neće moći da bude više od 400 ljudi i to samo u sedećem položaju.

Doduše, Sančez nije precizirao kada će se faze smenjivati, jer to zavisi od napredovanja ili usporavanja pandemije korona virusa.

Infekcija COVID-19 je u Španiji odnela velike žrtve jer su od 232.000 obolelie, preminule 23.822 osobe do utorka popodne.

Video: Vukašin Jovanović ide iz karantina u karantin: Spremam se za nastavak sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA