Pari Sen Žermen se seli iz Francuske, biće domaćin negde u inostranstvu

Odlučio je predsednik Svetaca Naser Al Kelaifi

  • 6
Liga šampiona Park prinčeva tokom utakmice s Borusijom; Foto: AP/Tanjug

Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi najavio je da će negov klub odigrati ovogodišnju Ligu šampiona čak iako to znači da će kao domaćin utakmice morati da igra van Francuske, nakon što su tamošnje vlasti prekinule juče prvenstvo.

Vlada Franacuske je odlučila da do septembra neće biti dozvoljeni nikakvi sportski događaji u toj zemlji zbog pandemije korona virusa, a to znači da Sveci ne bi mogli da igraju na Parku prinčeva ukoliko dođe do nastavka Lige šampiona.

Pored PSŽ-a i Lion je učesnik elitnog takmičenja koje bi trebalo da bude nastavljeno u avgustu.

- Poštujemo odluku francuskih vlasti. U dogovoru sa UEFA nameravamo da učestvujemo u završnici Lige šampiona u formatu u kakvom ona odluči da će se igrati. Ukoliko je nemoguće da budemo domaćini u Francuskoj, naše utakmice ćemo organizovati u inostranstvu uz sve garancije da će naši igrači i stručni štab imati najbolje moguće zdravstvene uslove - rekao je Al Kelaifi za Radio Monte Karlo.

Podsetimo, Pari Sen Žermen je u osmini finala eliminisao Borusiju iz Dortmunda u dve utakmice, dok Lion treba da odbrani 1:0 iz prvog meča protiv Juventusa.

Video: Mihajlo Ristić iz karantina u Francuskoj objašnjava zašto ne doživljava izolaciju kao nešto teško

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    29. april 2020 | 08:13

    Nek rade sta hoce dok mogu. Cim se ovo bude zavrsilo nadam se da ce fudbal da se promeni,nikad vise toliko para u fudbal ne sme da ide dok Doktori dobijaju pi 2000e platu...

  • panjabi mc

    29. april 2020 | 08:41

    Lige treba da se ukinu. Najveci klubovi treba da osnuju svoju ligu mimo uefa. Znaci milan, barsa, mancester, liverpul, real i ostali koji privlace najvecu paznju. Kakve koristi ima real da igra sa eibarom npr? Postaje smesno. Real - Mancester bi svako voleo da gleda jednom mesecno.

  • K4shin

    29. april 2020 | 10:32

    Nek se javi partizan da igraju u njihovom lavoru, i ovako stalno smaraju da budu domacini u svemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA