Procurili detalji oko prekida francuske lige: PSŽ već slavi, a šta će biti sa Evropom i opstankom?

U svakoj varijanti Sveci su šampioni, jer neće biti poništavanja sezone

  • 0
FK PSŽ, FK Pari Sen Žermen Nejmar i Mbape; Foto:AP/Tanjug

Izvršni odbor Fudbalske lige Francuske (LFP) sutra će raspravljati o sudbini tekuće sezone, prenose tamošnji mediji.

Premijer ove zemlje Eduar Filip juče je saopštio da sezona ne može da se nastavi i da do septembra ne postoje uslovi za velike sportske događaje, uključujući i fudbal.

Prošle sedmice LFP objavila je planove da se Liga 1 i Liga 2 nastave 17. juna , a UEFA je postavila kao rok 25. avgust za završetak domaćih liga, ali je odluka premijera Francuske definitivno poremetila i te planove.

Zato će sutra na francusko prvenstvo biti definitivno stavljena tačka. Prema informacijama iz ove zemlje razmatraju se tri modela završetka tekuće sezone, a u svakom od njih dominira činjenica da će Pari Sen Žermenu biti dodeljena titula jer je u trenutku prekida imao 12 bodova više od Marselja.

Bilo da se konačni poredak odredi po broju prosečno osvojenih bodova po utakmici (opcija 1), po poretku u trenutku prekida šampionata (opcija 2) ili po poretku na polovini sezone posle 19 odigranih utakmica (opcija 3), Sveci su u svakoj varijanti prvi ispred svih.

Pouzdani mediji javljaju da prekid sezone i poništavanje nikako nisu opcija i da će Francuska sigurno imati šampiona za 2020. godinu bez obzira što se fudbal više neće igrati posle odluke vlade.

Ono što je dilema je da li će se zatečeno stanje odnositi i na borbu za Evropu i borbu za opstanak, pošto mnogi klubovi zahtevaju da dobiju šansu da se kroz baraž izbore za što bolju poziciju, a s bozirom na činjenicu da je prvenstvo prekinuto deset kola pre kraja.

Ipak, o tome će odlučiti rukovodstvo Lige 1 na sutrašnjem sastanku koji će sigurno biti buran jer se predsednik Liona Žan Mišel Ola ne miri sa krunisanjem Svetaca iako njegov tim ima čak 28 bodova manje na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA