≫ 

Predsednik FS Haitija optužen za seksualno napastvovanje fudbalerki

Britanski Gardijan izneo ozbiljne optužbe

  • 0
Iv Žan Bart Foto: Printscreen: You Tube/Radio Television Caraibes

Predsednik Fudbalskog saveza Haitija optužen je da je seksualno napastvovao mlade fudbalerke u nacionalnom trening centru ove karipske zemlje. 

Iv Žan Bart, poznatiji pod nadimkom Dedu, prvi je čovek tamošnjeg fudbala još od 2000. godine i poriče da je pokušao seksualno da iskoristi nekoliko fudbalerki u svom trening kampu. Pomenuti incidenti dogodili su se navodno u proteklih pet godina.

Optužbe je izneo britanski Gardijan na osnovu dojave nekoliko izvora bliskih kampu, kao i izjava žrtava i članova njihove porodice.

- Bila je jedna žena koja je radila u kampu i stalno vršila pritisak na devojke da imaju seks sa Daduom. Kada bi video zgodnu devojku Dadu bi poslao ženu da joj zapreti kako će biti izbačena iz kampa. Devojke su se potom bacale u plač, a žena im stavljala do znanja da je jedini način da izbegnu izbacivanje da pričaju sa Daduom. Tog trenutka mlada devojka nije imala nikakv drugi izbor i morala je da se stavi u poziciju da bude sekusualno uznemiravna - ispričao je izvor britanskom listu.

Nekoliko fudbalerki sa Haitija je bilo izbačeno iz kampa čak i nakon seksa sa Žan Bartom, a jedna od njih bila je prinuđena i da abortira.

Prvi čovek fudbala na Haitiju odbacuje optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Video: Ovi ljudi su seksualni prestupnici, a jedan je zbog silovanja bio na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA