≫ 

"Došao sam kod Murinja u kancelariju i tražio da me proda, a on je te sezone bio prvak Evrope"

Bivši fudbaler Porta ispričao zanimljivu anegdotu sa Posebnim

  • 0
FK Totenhem Žoze Murinjo; Foto: Tanjug/AP

Bivši fudbaler Porta Kandido Kosta ispričao je za klupsku televiziju neke dogodovštine iz perioda dok je nastupao za jedan od najpopularnijih portugalskih klubova, a dok je Zmajeve vodio Žoze Murinjo.

Posebni je od Porta napravio giganta, osvajača Lige šampiona 2004. i stvorio jednu od najjačih ekipa u Evropi, a Kosta je bio mladi igrač i jedan od manje važnih u toj generaciji. Rezerva.

- Imao sam samo 21 godinu kad sam 2003. došao kod Murinja u kancelariju i pitao ga da me pusti da odem iz kluba. Bio sam glup, navijači su me voleli, bio sam važan igrač mlade reprezentacije, a u Portu sam malo igrao. Kad sam mu rekao šta želim, odgovorio mi je da sam retardiran - ispričao je Kosta.

Potom je objasnio za čim najviše žali u karijeri.

- Hteo sam da igram jer sam imao dve solidne sezone iza sebe i mislio sam da su to trenuci koji će mi definisati karijeru. Ipak sam otišao iz kluba, a kada sam se vratio, Murinjo je već bio u Čelsiju. Porto je te godine osvojio prvenstvo i Ligu šampiona, a ja nisam bio s ekipom - kaje se Kandido Kosta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA