≫ 

Zvezda Totenhema i Atletika pod istragom zbog klađenja: Tripije zloupotrebljavao i svoj položaj?

Englez nije smeo da se kladi

  • 1
Kiran Tripije i Dijego Kosta, Atletiko Madrid Foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle

Bek Atletiko Madrida Kijeran Tripije prošlog jula je prekršio pravila Fudbalske asocijacije Engleske i ona će ispitati navode o tome.

- Tripije se tereti za kršenje pravila u vezi sa klađenjem - piše u saopštenju FA, a Kijeran ima vremena do 18. maja da se detaljno izjasni o slučaju i iznese "odbranu".

Fudbalerima je strogo zabranjeno da se klade, ili da imaju makar i posredne veze sa klađenjem u ovom sportu.

To se odnosi i na rezultate utakmica, prvenstava i druge aspekte mečeva, ali pravila idu i šire. Transferi igrača, angažovanje menadžera i trenera, izbori timova ili disciplinske stvari takođe podležu kršenju i reagovanju disciplinske komisije.

Tripijeu se na teret ne stavlja samo klađenje već i odavanje informacija u vezi sa fudbalom kroz zloupotrebu svog položaja unutar igre.

- Potpuno sam se povinovao istrazi FA u vezi sa proteklih nekoliko meseci na dobrovoljnoj bazi i nastaviću to da radim. Hoću da stavim jasno do znanja da se kao profesionalni fudbaler nisam ni u kom trenutku kladio ili dobio novac od tuđih opklada - rekao je za sada Tripije.

Da podsetimo, on je u Atletiko Madridu od prošlog leta kada je prešao za 22 miliona evra, a do tog trenutka je bio četiri godine u dresu tima iz Londona.

Video: Guza u prvom planu: Georgina i Ronaldo se snimali tokom treninga, a oči lete samo na njegovu dragu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA