≫ 

Još nema odluke u vezi nastavka Premijer lige, klubovi žele da igraju

Liga je pozdravila osnivanje Vladine medicinske radne grupe za povratak elitnog sporta, koja se danas prvi put sastala

  • 0
Premijer liga Foto: Pixabay/KelvinStuttard

Uprava i klubovi Premijer lige nisu na današnjem sastanku doneli odluku o nastavku sezone, već je ponovljena namera da se takmičenje nastavi kada nadležni to budu dozvolili.

- Na današnjem sastanku nismo doneli odluke, klubovi su razmenjivali mišljenja i informacije vezano za program Ponovo pokretanje. Dogovoreno je da su udruženja igrača i trenera ključni u ovom procesu i da će i dalje biti konsultovani.

-Klubovi su ponovo potvrdili svoju posvećenost završetku ove sezone održavajući integritet takmičenja i pozdravljajući podršku Vlade - navodi se u saopštenju Premijer lige koje su preneli mediji u Britaniji.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je pre više od mesec i po dana zbog pandemije korona virusa.

Predstavnici klubova su na konferencijskom sastanku razgovarali o programu Vlade u sklopu kojeg bi se utakmice igrale na stadionima na kojima to bude dozvoljeno ili na neutralnim terenima. Takođe, razgovaralo se i o tome kako će se igrači vratiti punim treninzima i šta će se dešavati unutar trening centara.

Premijer liga trofej, Engleska Foto: Tanjug/AP

- Prioritet Premijer lige je zdravlje i bezbednost igrača, trenera, menadžera, zaposlenih u klubovima, navijača i šire zajednice. Liga i klubovi razmatraju prve korake i vratiće se na treninge samo uz smernice Vlade, pod stručnim lekarskim savetima i posle konsultacija sa igračima i trenerima - piše u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA