Šefe, dolazim peške: Kako je defanzivac stigao u Zvezdu zbog trenera i za 70 odsto manju platu

I bio je bitan šraf u osvajanju šampionske titule 2014. godine....

  • 19
Dejan Kelhar Kelhar u duelu sa Škuletićem Foto: MN Press

Tokom nedavnog razgovora za Telegraf, bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović prisetio se zimskog prelaznog roka u sezoni 2013/14 i poteza koji je crveno-belima i te kako pomogao da dođu do titule.

Zvezda je jesenji deo sezone odigrala turbulentno i uz dosta sreće je na pauzu otišla samo sa bodom zaostatka u odnosu na Partizan (33:32). Međutim, svima je bilo jasno da crveno-beli moraju da pronađu pouzdane štopera ukoliko ne žele da sedmu sezonu uzastopno ostanu bez titule.

Arauho, Omega, Krneta i Lazić nisu ulivali poverenje i u međuvremenu je stigao iskusni Savo Pavićević. Ali trebalo mu je dovesti i "partnera".

Novac nije nešto čega je tih dana bilo u izobilju na Marakani, a prelazni rok se približavao kraju. I onda - bum! Poslednjeg dana stiže Slovenac Dejan Kelhar, a Stojanović otkriva kako ga je doveo za 70 odsto manju platu.

- Svi znamo kakve probleme smo imali u jesenjem delu sezone na tim štoperskim pozicijama. Nikako nismo mogli da nađemo dobitnu kombinaciju i znali smo da na zimu treba da napravimo nešto - prisetio se Stojanović za naš portal i nastavio:

- Na predlog Mijailovića i Ninkovića dobro sam razmotrio što se tiče Pavićevića, tu nisam imao nikakvu dilemu jer sam ga znao još od pre. I to sam oberučke prihvatio. I znao sam da nam je potreban još jedan igrač koji je nekako stabilniji i kontra od svih karaktera koje sam ja imao tada u ekipi. A imao sam pozitivno "lude" igrače, eksplozivne, sa puno emocija... Trebao sam nekog stabilnog koji će da napravi balans.

Slaviša Stojanović Nekadašnji trener Zvezde Slaviša Stojanović Foto: MN Press

Nastavio je Stojanović u istom tonu.

- I poslednji dan prelaznog roka setim se Kelhara. Bili smo za večerom i rekao sam: "Ja ću da ga zovem!" On je tada bio u Azerbejdžanu, pozvao sam ga i rekao mu: "Slušaj, stvar je takva i takva. Trebam te, da li bi došao?" A on je odgovorio: "Šefe, dolazim peške. Ne pitam za pare, dolazim peške."

- I mislim da je došao za jedno 70 odsto manju platu. Bez reči je prihvatio i odmah došao. Ali to je bilo neko poštovanje prema meni kao treneru i iz nekog postovanja zbog istorije koju smo imali.

Dejan Kelhar Kelhar na meču protiv Napretka Foto: MN Press

Kelhar je u Zvezdu stigao iz Gabale i odigrao je praktično sve mečeve te polusezone. Nema sumnje da je bio jedan od bitnih šrafova u osvajanju titule.

Na leto 2014. je otišao u Šefild Venzdej, ali je doživeo tešku povredu i nije odigrao nijedan meč. Napustio je Englesku i u međuvremenu je igrao za Olimpiju, Sivas i Celje.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    3. maj 2020 | 10:18

    To je sezona u kojoj se igrao fudbal srcem i dusom.za Crvenu Zvezdu. Kasnije smo neslavno oterali.Nikolu Mijailovica,na ruzan nacin, a bio je kapiten.i srce i dusa tima.

  • Cc

    3. maj 2020 | 10:10

    Ubedljivo najaca ekipa i najbolji fudbal i trener steta sto smo se tad raspali...

  • Blaki

    3. maj 2020 | 13:07

    A pošteni grobari igrali kvalifikacije za LŠ i ako smo mi bili šampioni. Nama država tada nije davala pare za licencu kao njima zadnje dve sezone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA