Saopštenje Radničkog: Bez plej-ofa i plej-auta prvenstvo će biti neregularno!

Nišlije napominju da će igrati i sa omladincima ukoliko Zajednica odluči da se nastavi samo četiri kola

  • 9
FK Radnički Niš Foto: MN Press

Fudbalski klub Radnički iz Niša oglasio se saopštenjem kojim su istakli da bi Super liga trebalo da se odigra po unapred napravljenom dogovoru!

Nišlije smatraju da bi liga bila neregularna ukoliko Zajednica odluči da se odigraju samo četiri kola - bez plej-ofa i plej-auta.

- Ne slažemo se pokušajem kršenja propisa i legalizovanja neregularnih predloga pojedinih klubova, koji žele da se skrati prvenstvo. Ako se steknu uslovi da se nastavi prvenstvo, vremena ima da se ono igra u punom kapacitetu do kraja i da se regularno završi kako je i do sada bilo.

- Ako Vlada donese bilo koji zakonski akt i Skupština to potvrdi, kao što se desilo u Francuskoj i Holandiji, mi ćemo to poštovati, a u suprotnom, ako preovlada stav da se igraju još samo četiri kola mi ćemo igrati sa drugim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa takvom odlukom. Naglašavam, samo u skladu sa zakonom je regularno prvenstvo - navodi se u izjavi vršioca dužnosti predsednika Radničkog Dragana Markovića.

Slično misli i predsednik Skupštine Radan Ilić.

- Odigravanje samo četiri utakmice od propisanih 11 neće imati nikakav takmičarski značaj i biće to nepotrebno trošenje materijalnih i ljudskih resursa po klubovima, jer neće suštinski ništa moći da promene u odnosu na stanje na tabeli koje sada imamo. Mečevi bez ikakvog takmičarskog značaja neintresantni su i za klubove i za sportsku javnost - rekao je Ilić i dodao:

FK Radnički Niš, Čair Foto: MN Press

- Smatram da je u interesu srpskog fudbala i svih klubova, da se prvenstvo završi pod uslovima koji su propisani pravilnicima FSS i koji su važili i još uvek važe. Samo tako bi svi klubovi bili u ravnopravnom položaju, sačuvala bi se regularnost, a igrači u našim klubovima dobili bi priliku da se kroz takmičenje u narednih 11 kola vrate u formu u kojoj su bili pre pandemije korona virusa.

- To bi uostalom bilo od ogromnog značaja i za naše predstavnike u evropskim takmičenjima, jer bi u te mečeve ušli potpuno fizički spremni. Verujemo da ce interes srpskog fudbala prevladati sve druge nedoumice i da će FSS doneti jedinu ispravnu odluku i da će se prvenstvo nastaviti u svom punom kapacitetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    3. maj 2020 | 16:32

    Pokazali ste se za 100godina...flora estonija

  • savestan čovek

    3. maj 2020 | 15:37

    Ma najbolje da vidite šta odgovara Radničkom pa da tako odlučite. Ionako nam bas Radnicki urusava fudbal poslednjih godina.

  • Hogar

    3. maj 2020 | 17:36

    Zna se u čije ime ovaj govori, hoće ponovo da igra Evropu. Kuku nama sa ovim fudbalskim veličinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA