Nejmar uradio nezamislivo, samo da bi prešao u Barsu ovog leta: PSŽ-u ne pomažu ni arapski milioni

Odrekao se ogromne sume novca u želji da se vrati na Kamp Nou

  • 1
Lionel Messi, Neymar da Silva Foto: Tanjug/Ap

Nejmar je uporan u želji da se vrati u Barsu po svaku cenu! Brazilac je napustio Kamp Nou 2017. godine za rekordnih 222 miliona evra i prešao u PSŽ i ispostavilo se, napravio najveću grešku.

Iako je i u Francuskoj imao sjajne partije, Nejmar u Parizu nije uspevao da osvoji ništa više od domaćih trofeja, a ušao je i u sukob sa upravom i navijačima, imao je probleme van terena i optužbe za silovanje koje su mu mediji pakovali i očigledno želi što pre da se vrati u Barselonu.

Bio je na pragu transfera prošlog leta, ali je PSŽ ostao uporan i zadržao je Nejmara u svojim redovima.

Ipak, kako vreme odmiče, tako je PSŽ sve više u problemu, jer Nejmaru na leto 2022. godine ističe ugovor i ukoliko ga PSŽ ne obnovi, moraće da ga proda, kako bi vratio deo uloženog novca, jer sasvim sigurno ne želi da rizikuje da ostane bez tolikih miliona koji su uloženi u obeštećenje za Nejmara i njegovu platu.

PSŽ je ušao u pregovore za obnovu ugovora, ali prema informacijama Mundo deportiva, odbio je čak 100 miliona evra koliko mu je PSŽ ponudio kao bonus samo da potpiše novi ugovor, a na to bi dobio i 50 miliona evra godišnje po ugovoru, koji bi garantovala Narodna banka Katara.

Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen Nejmaru se smučio život u Parizu; Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, Nejmar će sačekati da vidi kakvi su planovi Barse i ostaje li on i dalje glavna meta Katalonaca, koji će usled korona virusa biti žestoko pogođeni finansijski.

Nejmar prošle godine nije imao izlaznu klauzulu, ali bi to ove godine moglo da se promeni pod ingerencijom FIFA, koja može da odredi izlaznu klauzulu, ukoliko fudbaler provede u klubu najmanje tri godine, i prvo obavesti klub da želi da ode.

FIFA bi onda u formuli koja obuhvata cenu transfera, kao i platu Nejmara za preostale godine ugovora izračunala koja bi bila otkupna klauzula koju neki klub mora da plati. Procenjuje se da bi to bilo oko 180 miliona evra.

Nejmar, kako navode španski mediji, prvo želi da bude uveren da je Barsa spremna da plati taj novac, što u vreme krize nije mali novac, pošto je potrebno platiti i nekoliko desetine miliona evra na ime godišnje plate.

Ukoliko Barsa prebrodi finansijsku krizu, tokom leta bismo mogli da imamo najveću transfer bombu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde sramota

    4. maj 2020 | 12:22

    Nije uspeo nista da osvoji?Ma nemoj?Dokaz da je fudbal kolektivni sport i da su plate pojedinaca bruka i sramota.Dokaz da pojedinac ne cini klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA