≫ 

Ćelija dva sa pet u kojoj se ledi zadnjica: Bivši predsednik Barse se opet prisetio robijaških dana

Nova ispovest Sandra Rosela o danima iza rešetaka

  • 0
Sandro Rosel Sandro Rosel; Foto: Printscreen: www.lasexta.com

Nekadašnji predsednik Barselone Sandro Rosel ponovo je otvorio dušu o svojim zatvorskim danima i ispričao kako se proveo u 20-mesečnom pritvoru zbog pranja novca.

Iako je kasnije oslobođen svih optužbi, Rosel će se robije evidento sećati dok je živ.

- Kada smo došli tamo, naterali su nas da se skinemo i tuširamo pred čuvarima. Potom su nam dali bele zatvorske uniforme kao one u Gvantanamu samo što ove nisu bile narandžaste. Obukli smo ih, a naše stvari su ubacili u neku đubretarsku kesu. Pričali smo sa zatvrrskim edukatorom i zamolio sam ga da me stavi u ćeliju sa Đoanom (Besolijem, njegovim poslvnim partnerom), kako bismo bili zajedno u tom teškom trenutku. Razumeo me je, i postupio ljudski - ispričao je Rosel u jednom španskom TV programu, a preneo Mundo Deportivo.

Potom je opisao ćeliju u kojoj je boravio.

- Bila je dugačka pet, a široka dva metara. Tuš kabina je bila mala i otvorena, a tu je bio i metalni čučavac. Nikada neću zaboraviti zimu u toj ćeliji, zadnjica nam se zaledila, a bilo me je i sramota od partnera jer nije bilo ni trunke intimnosti. Ljudsko telo se prilagodi na zatvor, čak i na loše navike. Kao zver.

- Od tada mrzim čekanje u redovima. U bioskopu, pozorištu, nigde više ne stojim u redu i to sam rekao supruzi. Kad vidim da se negde čeka red produžim dalje. U zatvoru sam stalno "visio u redovima", za kafu, za hranu, za novine, za teretanu, za večeru, ma za sve. Navikneš se u zatvoru.

Sandro Rosel Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Što se tiče pravila u zatvoru, Rosel kaže da se tužakanje drugih ljudi ne isplati.

- Takvi su loše prolazili. Ne možeš da budeš tužibaba. Mene su zvali "Presi", valjda zbog Barselone. Činjenica da sam bio predsednik ovog kluba dosta mi je pomogla, jer je fudbal uvek popularna tema u zatvoru. Čak sam i sa navijačima Reala i Atletika pričao o fudbalu. U suštini, ljubitelji fudbala vole jedni druge. Tražili su mi kape, dresove, sve sam im obezbedio. Ne šalim se. Posle dve godine stekao sam dosta prijatelja, faktički porodicu u zatvoru. 

Nikada neće zaboraviti jedan od rođendana u zatvoru.

- Prvo su mi napravili tortu i bio sam oduševljen, iako u normalnom životu mrzim rođendane i nikada ih ne slavim - kaže Rosel.

Bivši predsednik Barse pričao je i o odnosu sa opasnim zatvorenicima.

- Bili smo u ćeliji sa čovekom koji je ubio svog partnera. Sprijateljili smo se. Nije da se nisam zapitao kako mogu da budem prijatelj s nekim ko je ubio nekoga, ali eto, u zatvoru vladaju drugačija pravila, mnogo je različitosti u odnosu na život napolju - zaključio je Sandro Rosel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA