≫ 

Zvanično: Superliga se nastavlja 30. maja, igraju se još 4 kola do kraja

Izvršni odbor FSS-a odlučio je da se fudbal u Srbiji nastavi 30. maja

  • 25
Savo Milošević, Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je nakon sastanka u sredu da se fudbal u Srbiji nastavlja po modelu bez plej-ofa u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Kao što je Telegraf i najavio prethodnog dana, klubovi će odigrati preostala četiri kola, nakon čega će biti zaključena tabela, odluka je Izvršnog odbora FSS o nastavku fudbala posle epidemije korona virusa.

Odlučeno je da nastavak fudbala bude zakazan za 30. maj, i da se do kraja odigraju preostala 4 kola bez plej-ofa.

Takođe, ove sezone je odlučeno da ne bude ispadanja, kako ne bi bili oštećeni klubovi koji su u plej-autu imali šansu da izbore opstanak, već će naredne sezone Superliga biti proširena na 18 ekipa i igraće se po novom modelu, bez plej-ofa sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Superliga će biti dopunjena sa dve ekipe iz Prve lige Srbije, gde će se u poslednja četiri kola voditi velika borba za ulazak u elitu između Grafičara, Metalca i Bačke, dok svoju šansu vrebaju i Zlatibor, Kabel i Kolubara.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Kako je izgledalo prvo okupljanje Zvezde? Stanković vodio trening u tri grupe

Video: Partizan odradio prvi trening posle pauze zbog korone: U grupama, na distanci, bez lopte i duela

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. maj 2020 | 14:22

    Samo 4 kola, pa sto onda odmah 30.maja pocinje, imate vremena na pretek, pustite da se ljudi vrate u trening a ne sad sve na silu sto pre pa da se igraci povredjuju.... pogotov ovi iz nizih liga, nit imaju uslove za treninge sad po ovim merama, niti ce stici da se vrate u formu za 3 nedelje..... izgleda i ovde lova burgija....

  • Radoslav

    6. maj 2020 | 15:18

    Dobra vest je što se prvenstvo nastavlja 30 maja. Klubovi super lige su odlučili da se igra još četiri kola i da se tada takmičenje završi.Većina klubova je bila za to i FSS i Slaviša Kokeza su samo njihovu odluku sproveli u delo

  • Ratko

    6. maj 2020 | 14:50

    Sasvim opravdana odluka FSS i Slaviše Kokeze na predlog većine klubova super lige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA