≫ 

FIFA istražuje transfer Fernandeša u Junajted: Da li je to Sporting "na foru" uštedeo 4.6 miliona?

Sporno je ranije poslovanje između Sportinga i Sampdorije

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Transfer Bruna Fernandeša iz Sportinga u Mančester junajteda završio je pod lupom FIFA koja istražuje potencijalnu prevaru kluba iz Lisabona!

Ali ne na štetu Junajteda koji je Bruna platio 55 miliona evra, nego po prijavi Sampdorije koja tvrdi da je oštećena strana i da im pripada 4.6 miliona evra.

Podsetimo, italijanski klub je Fernandeša prodao Sportingu i tom prilikom je dogovoreno da na njihovu adresu legne 10 odsto od naredne prodaje. Pritom, najpre treba da se odbije 9.6 miliona koje je klub iz Lisabona platio 2017.

Međutim, iz Sportinga tvrde da je Portugalac godinu dana po dolasku iz Đenove raskinuo taj ugovor i potpisao novi, te da Sampdorija nema nikakve procente.

- Podržan praksom Suda za arbitražu u sportu, Sporting smatra da, posle jednostranog raskida ugovora igrača i kluba leta 2018. klauzula o procentima prestaje da važi. Sampdorija zato nema nikakva prava na prihod od budućeg transfera, samim tim ni na ovaj u Mančester junajted. Ovaj slučaj razjasniće FIFA i, ako bude potrebno, građanski sudovi - stoji u saopštenju Sportinga.

Što se tiče FIFA, oni su potvrdili da su početkom aprila dobili tužbu od strane Sampdorije i da trenutno "istražuju slučaj."

Podsetimo, Sporting je nedavno trebalo da isplati i tri miliona evra i srpskom stručnjaku Siniši Mihajloviću.

Video: Bogato, bogatije, FK Arsenal: Ovim kolicima su fudbaleri došli na prvi trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    7. maj 2020 | 08:13

    Kakva naiva,prodaju igrača i u ugovoru stoji 10% za Samdoriju i ne može igrač i klub koji ga kupio promeniti ugovor bez Samdorije i njihovih 10% prilikom daljnje prodaje...čisti pokušaj prevare,ako ima Samdorija ugovor sa 10%...prilično glupo... U tom fudbalu vratile se ogromne pare,(funkcioneri samo tako poklanjali miliončiće)gde svi vide da nešto za sebe zgrabe, od samog vrha FIFE, UEFE, pa do onih nižih funkcionera, klubova,menadžera i drugih posrednika,mešetara...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA