≫ 

Radonjićev Marselj kupuje čovek koji je platio 6 milijardi dolara da izađe iz zatvora

Princ Al Valid Bin Talal zapao u duboke pregovore oko preuzimanja kluba

  • 1
Nemanja Radonjić Foto: AP/Tanjug
Nemanja Radonjić Foto: AP/Tanjug

Francuski mediji, tačnije ugledni "L'ekip", javljaju da bi Olimpik iz Marselja, za koji nastupa srpski reprezentativac Nemanja Radonjić, uskoro mogao da dobije novog vlasnika!

Naime, sadašnji vlasnik Frank Mekkort odredio je cenu od 250 miliona evra od čega bi 150 otišlo samo na saniranje postojećih dugova kluba.

A kao prvi kandidat da kupi nekadašnjeg šampiona Evrope pominje se saudijski princ Al Valid Bin Talal koji već vodi pregovore sa sadašnjim vlasnikom.

Al Valid je svojevremeno bio najbogatiji Arapin, ali je 2018. godine (ne)očekivano spao sa liste milijardera usled "nedostatka informacija".

To očigledno ima neke veze sa njegovim hapšenjem u novembru 2017. godine u sklopu plana saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana da reformiše zemlju i konsoliduje svoju vlast.

Podsetimo, tada je državu pogodio veliki skandal o korupciji, a "Wall Street Journal" je javio da je Bin Talal morao da plati čak šest milijardi dolara kako bi ga posle dva meseca pustili iz zatvora.

Kad već pominjemo bin Salmana, zanimljivo je da je on nedavno kupio Njukasl Junajted i najavio je velika ulaganja u taj engleski klub.

Video: Ronaldinjo oslobođen posle hapšenja zbog lažnog pasoša u Paragvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niksa

    7. maj 2020 | 12:32

    Uplasili se Arapi ponestaje nafte da ce ih stisnuti banda znamo svi koja pa ulazu pare kod njih da ih ne bi dirali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA