≫ 

Skoro vek fudbalske istorije pretvoren je u stambeno-poslovni kompleks

Arsenal posle 2006. više nikad nije bio isti

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Pre četrnaest godina dom igrača Arsenala, čuveni stadion Hajberi video je po poslednji put jedan fudbalski meč.

Arsenal je sedmog maja 2006. odigrao meč protiv Vigana, pobedio ga 4:2 i njime se oprostio od čak 97 godina svoje tradicije na tom jednom mestu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Arsenal Official (@arsenal) дана

Tobdžije su se uz unosan ugovor sa Emirejtsom preselile na istoimeni stadion nedaleko od Hajberija, a Hajberi je bio spreman za pretvaranje u stambeno-poslovni kompleks.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
❤️ The end of an era ⁣ ⁣ 🏟 We said an emotional farewell to Highbury Stadium on this day in 2006Објава коју дели Arsenal Official (@arsenal) дана

Navijači se u tom trenutku nisu potpuno pomirili sa činjenicom da će morati negde drugde da slave pobede svog omiljenog kluba iz Severnog Londona.

Da stvari budu još gore, nova era koja je počela te 2006. nije počela baš idealno, jer onaj Arsenal sa Hajberija, s početka dvehiljaditih, koji je osvajao titule i bio konkurentan, nije isti Arsenal koji je otišao na Emirejts.

Klub koji je zaigrao na Emirejtsu nije više osvajao titule prvaka Engleske, ni po čemu se nije mogao približiti generaciji "Nepobedivih", a još uvek ima navijača koji će i 14 godina kasnije to nazvati - karmom.

Karmom zbog toga što je novac pobedio tradiciju, mada je klub sa Hajberija dobio jedno komfornije i novije mesto da stvara svoju dalju istoriju.

Video: Superliga se nastavlja 30. maja, igraju se još četiri kola do kraja

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFK

    7. maj 2020 | 20:12

    Kapitalizam nazalost je unistio predivni hajberi i fudbal! Da je barem na tom mestu nastao novi stadion ubeđen sam da bi arsenal imao vise uspeha!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA