≫ 

Za Građane nema krize: Mančester Siti kupio fudbalski klub za 2 miliona evra!

Šampion Engleske nastavlja da širi mrežu klubova u svetu

  • 0
Mancester siti - Votford 8:0 Foto:Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Mančester Siti je poslednjih sezona izgradio imidž velikog trošadžije kada je u pitanju dovođenje novih fudbalera, ali u doba pandemije korona virusa ne odustaje ni od sprovođenja politike kupovine majnih fudbalskih klubova.

Tako je Siti Fudbal Grupa, kompanija koja je vlasnik i aktuelnog šampiona Englesle, vrlo blizu završetka postupka kupovine belgijskog drugoligaša Lomela, prema navodima engleskih medija.

Belgijski klub će tako postati još jedan u nizu timova u vlasništvu konzorcijuma iz Abu Dabija, a tu su još i Melburn Siti, Đirona, Njujork Siti, Munai Siti... Lomel će postati deveti klub u vlasništvu SFG-a.

Čitav posao je vredan negde oko 2 miliona evra jer upravo toliko iznose dugovi tima koji je pre prekida sezone u Belgiji zauzimao šestu poziciju u drugoj ligi.

Klub Lomel je nastao 2003. godine kada se fuzionisao sa lokalnim Overpeltom, a sada je očigledno spreman da ispiše nove stranice klupske istorije pod vođstvom novih i znatno bogatijih vlasnika.

Video: Ovako su navijači Sitija slavili pobedu nad Liverpulom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA