≫ 

Od Gvardioline taktike glava eksplodira! De Brujne opisao kako izgleda početak rada s Pepom

Majstor taktičar

  • 0
FK Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Vezista Mančester Sitija Kevin De Brujne kaže da čak ni njemu nije bilo lako da se prilagodi taktici menadžera Građana Pepa Gvardiole.

Belgijanac je jedan od najboljih i najkreativnijih ofanzivaca na svetu, ali tečna igra koju Gvardiola voli nije tako "pitka" u teoriji kao što izgleda na terenu.

Pep je to radio u Barseloni od koje je stvorio jedan od najsnažnijih timova svih vremena na prelazu između prve i druge decenije 21. veka, pre nego je otišao u Bajern Minhen.

U Nemačkoj je uzimao uzastopne titule, pobeđivao je i u Engleskoj, gde već četiri godine radi sa De Brujneom.

- Sada mi to deluje lako. Ne znam, mogu da razumem to što nekad objašnjava toliko toga nekim ljudima kad imamo sastanak. U fudbalu imate taktiku, ali nije to kao NFL. Ima fudbalera kojima objasni previše stvari u početku. Mislim, to je fudbal, u njemu se ne razmišlja toliko, jednostavno radite stvari. Znate nekoliko sitnica koje treba da znate, ali se kod njega na početku svi hvataju za glavu i pitaju da li će im glava eksplodirati - opisuje De Brujne u razgovoru za Bličer riport.

Gvardiola u privatnim odnosima drži distancu da ne bi ispalo kako nekoga favorizuje, mada sa igračima obično stoji dobro.

- Pre svega mislim da je to taktika. Kad promislite o odnosima igrača, setite se da imate 25 fudbalera i teško je imati lični pristup sa svima. S druge strane, to što ste trener opet mora da vas učini distanciranim. Možda za 10, 15 godina, kada budem završio karijeru, možda ćemo tada imati drugačiji odnos. Ali za nas je nemoguće da imamo blizak sa trenerom jer bi ostala 24 igrača pričala kako jedan igra samo jer je dobar sa njim - kaže De Brujne.

Video: Selektor Crne Gore iz karantina u Francuskoj: Planiramo put na Mars, a virus nas blokirao

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA