≫ 

Tone u zaborav i tavori na marginama srpskog fudbala: Ilija Petković brine za sudbinu OFK Beograda

Romantičari još jednu sezonu dočekuju u amaterskom rangu

  • 7
Zvezdan Terzić i Ilija Petković Zvezdan Terzić i Ilija Petković; Foto: MN press

Još barem jednu sezonu OFK Beograd će morati da provede u amaterskom rangu srpskog fudbala, pošto je odlukom da se zbog pandemije korona virusa prekine sezona u Srpskoj ligi Beograd, IMT sa Novog Beograda kao prvoplasirani prošao u Prvu ligu Srbije.

Svakog pravog Romantičara s Karaburme boli trenutak u kome se nalazi ovaj slavni beogradski klub, a predsednik skupštine Ilija Petković priznaje da je klub dospeo u nazavidan položaj.

- Nismo nikako smeli da dozvolimo da OFK Beograd potone u Treću ligu i da već tri, četiri sezone tavori na marginama fudbala. To je nedopustivo za klub takvog renomea i tako svetle tradicije. Tu je i grad morao da priskoči u pomoć, ovako je sve izvesnije da ćemo otići u potpuni zaborav - rekao je Petković u intervjuu za agenciju Anadolija.

- Boli me i teško mi je što niko više ne govori i ne piše o jednom Slobodanu Santraču, najboljem strelcu svih vremena na ovim našim prostorima. Da ne govorim o Paji Samardžiću, Gugleti, Krivokući, Stepanoviću, Milenkoviću, Đorđeviću… i još plejadi asova koji su proneli slavu jugoslovenskog fudbala - podsetio je Petković.

OFK Beograd je napustio superligaško društvo u maju 2016. godine.

Video: Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA