Englezi menjaju pravila: Pet izmena uz jedno ograničenje i ukidanje VAR tehnologije

Britanski San pod oznakom "ekskluzivno" donosi priču o privremenoj promeni pravila u Premijer ligi

  • 2
Granit Džaka Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images

U Engleskoj će klubovi imati pravo na po pet izmena, što je u skladu sa preporukom FIFA kao kratkoročnoj meri da bi se sprečile povrede ili preforsiranje fudbalera.

Svetska kuća fudbala je taj predlog prenela odboru FA, a San tvrdi da će nova pravila biti omogućena, ali je na čelnicima takmičenja da li će ih sprovesti.

Ograničenje u pogledu korišćenja pet izmena jeste u tome što će svakom menadžeru biti na raspolaganju samo tri prilike da ih iskoristi.

To u praksi znači da će morati da menja bar po dva igrača odjednom u makar dva navrata kako bi "ispucao" sve izmene, ako to želi. Takođe, bitna promena se uvodi i u pogledu VAR sistema jer se on - ukida.

Kako bi se ispoštovale restrikcije u pogledu međusobne udaljenosti osoba, VAR soba ne prolazi potrebne kriterijume i video asistencije verovatno neće ni biti.

Premijer liga ovo tek treba da potvrdi ove promene, a najviše će sporenja biti upravo oko upotrebe VAR tehnologije.

Uprkos manjkavostima, ona jeste doprinela ispravljanju nekih odluka i potencijalnih nepravdi na terenu, zbog čega klubovi za sada smatraju da bi ukidanje VAR-a bilo narušavanje integriteta takmičenja u Premijer ligi.

Video: Fudbaleri Zvezde žonglirali toalet papirom protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kazniti ih

    8. maj 2020 | 16:46

    Ko su oni da menjaju pravila ?

  • Muk

    8. maj 2020 | 16:02

    Da,a nenormalna kolicina novca koji primaju ostaje ista?? Prosto sam siguran da u svetu postoji jos mnostvo velikih talenata i u drugim zanimanjima-poslovima-sportovima koji ni priblizno nisu placeni kao fudbal! Uveli ste VAR,fudbal postao smesan,stalno izmisljate neka nova pravila...Dokle vise???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA