≫ 

Zvezdin golman je Maradoni odbranio dva penala, ali mu je igrač Hajduka dao gol iz kornera

Tomislav Ivković legendarni golman Zvezde i reprezentacije Jugoslavije primio je nesvakidašnji gol

  • 5
Blaž Slišković Foto.MN: Press

Tomislav Ivković, današnji trener zaprešićkog Intera, a tadašnji golman Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, uspeo je da  odbrani penale Diegu Maradoni na SP i na Kupu UEFA. Međutim, dok je argentinskog vanzemaljca čitao s 11 metara, protiv onog mostarskog u liku Blaža Sliškovića bio je nemoćan i kada mu je stajao na drugom kraju terena.

Legendarni igrač Hajduka Blaž Baka Slišković na današnji dan 9. maja 1984. godine, dao je nezaboravan gol, ali iz kornera i to Zvedi i Tomislavu Ivkoviću.

U prvoj finalnoj utakmici Kupa Jugoslavije protiv Crvene zvezde, velemajstor Baka opet je čudesno prodao lažnjak baš svima, kako suparnicima, tako i saigračima.

Namestio je loptu na levoj strani kako bi desnicom izveo korner.

Slišković je primetio da je između prve stative, na kojoj je bio dobar, ali nedovoljno visok Zvezdin odbrambeni igrač Marko Elsner i peterca, gde je igrače raspoređivao Zvezdin golman Tomislav Ivković, rupa.

U trenu i u trku odlučio je u nju poslati loptu. To mu je uspelo, na oduševljenje i šok svih na Poljudu. Svih osim velemajstora Bake, koji je htio i uspeo upravo to. Što vide i mogu samo vanserijski igrači.

- Grizao bih se da mi je iz kornera dao gol neki anonimus, ali kada je to napravio velemajstor kao što je Slišković, koji se dao dosta spektakularnih golova, e onda mu svaka mu čast. Takav gol može datii samo Baka - rekao je Ivković.

Video: Jedan je Maradona! Čuveni fudbaler poslao Srbiji poruku pred Mundijal

(Telegraf.rs/Index.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matador

    9. maj 2020 | 20:44

    Da je bio "tadasnji" golman,onda bi odbranio Dijegu penal na utakmici sa Napolijem.Ali kako je Tomica branio za Sporting,ovo krivljenje istorije(ko zna koji put po redu)pada u vodu.Kod drugog penala(Sp90),takodje nije bio "tadasnji" golman.A daleko je od legendarnog golmana zvezde...

  • FANTOM

    9. maj 2020 | 20:28

    A jeli to zemljak Roberta Prosinečkog i Franje Tuđmana?

  • Dejan

    9. maj 2020 | 21:40

    Taj nas je upropastio na sp Italija 90,svi znamo da je tada prvi golman trebao biti Omerovic,ali je ovaj lik je kupi vikendicu na moru Osimu da bi branio tad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA